Site icon C.S. Lazzar

Útmutató az egészséges, boldog és sikeres élethez

Útmutató az egészséges, boldog és sikeres élethez

Útmutató az egészséges, boldog és sikeres élethez

Szeretnénk egészségesek lenni. Szeretnénk boldogok lenni. És szeretnénk sikeresek is lenni. De miért is nem vagyunk?

Hallgasd meg (2:13 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1:30 perc)

Én nem tudom, te hogy vagy vele, de a legtöbb ember, akit én ismerek, szeretne egészséges, boldog és sikeres lenni. A legtöbben mégsem azok. Van, akinek az egészségével van gond, van, aki nem boldog és van, aki csak vágyakozik azután, hogy sikeres legyen. Miért? Nem tudjuk, hogyan kell egészséges, boldog és sikeres lenni? 

Többé-kevésbé tudjuk. A gond ott van, hogy még aki tudja, az sem tartja be, aki pedig nem is tudja, úgy tekint mindezekre, mint valami rejtélyes dolog, ami csak a kiváltságosoknak lehetséges. Ez egy nagy tévedés! Bárki lehet boldog és sikeres. Ismétlem! Bárki. Lehet. Boldog. És sikeres.

Ha brokkolikrémlevest akarunk készíteni és nem tudjuk, hogyan kell, megnézünk egy receptet, követjük az utasításokat és elkészítjük az ízletes, krémes levest. Ha el akarunk jutni A pontból B pontba, de nem ismerjük az útvonalat, megkeressük a GPS-en és aszerint haladunk, amíg célba érünk. Miért nem tesszük ezt, amikor a saját életünkről van szó? 

Amikor az életünkről van szó, úgy csinálunk, mint amikor kapunk egy új kütyüt, amit nem tudunk használni, de nem olvassuk el a használati útmutatót, hanem össze-vissza nyomogatjuk a gombokat – az is lehet, hogy rájövünk, hogy működik, de az is megeshet, hogy tönkretesszük a kütyüt. 

Miért bízzuk az életünket a véletlenre? Az egészségnek, a boldogságnak és a sikernek már réges régen ismerjük a receptjét! Semmi más dolgunk nincs, mint követni az utasításokat és az eredmény garantáltan nem fog elmaradni.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version