Site icon C.S. Lazzar

Mi ér többet: a pénz vagy a szabadság?

Mi ér többet: a pénz vagy a szabadság?

Mi ér többet: a pénz vagy a szabadság?

Ha feltenném tíz embernek azt a kérdést, hogy mi ér többet, a pénz vagy a szabadság, valószínűleg mind a tízen azt mondanák, hogy a szabadság. És mégis, miért dolgozik, küzd és izzad nap mint nap a legtöbb ember: a pénzért vagy a szabadságért?

A válasz egyértelmű ebben az esetben is: a legtöbben a pénzért dolgozunk. Mert a szabadság nem fizeti ki a számlákat. Ha a szabadságért dolgoznánk, felkopna az állunk. A szabadság szép ábránd, de mindenhez pénz kell. A szabadsághoz is.

És itt van a kutya elásva: valóban a pénzért kell dolgozni, de ne a pénz legyen a cél, hanem a szabadság. Tűzzük ki célul a szabadságot, és minden más megvilágításba kerül. Meglátjuk, hogy ha tudjuk, hogy a mindennapi gürcölésnek a szabadság lesz az eredménye, milyen másként fogunk hozzálátni a munkához. 

És nemcsak az fog megváltozni, hogyan dolgozunk, hanem az is, hogy mit csinálunk. Mert akár egymillió dollár is ülhet a bankszámlánkon, ha már annyira idősek vagyunk, hogy már semmihez sincs kedvünk. Ne várjuk meg a nyugdíjas kort, hanem teremtsük meg a nyugdíjjal járó kényelmet magunknak már most, amíg fiatalok vagyunk, tele életerővel! Dolgozzunk a szabadságért és ne a pénzért!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version