Site icon C.S. Lazzar

Hogyan lehetsz egyszerre sikeres, boldog, egészséges, jó szülő, tökéletes férj/feleség? Egy teszt, amiből minden kiderül

Hogyan lehetsz egyszerre sikeres, boldog, egészséges, jó szülő, tökéletes férj/feleség? Egy teszt, amiből minden kiderül

Néha az az érzésem, hogy irreális elvárások elé állítjuk saját magunkat, csak azért, hogy elbukjunk és utána siránkozhassunk, hogy nem sikerült. Nem lehetünk egyszerre sikeres, mint Bill Gates, boldog, mint a Dalai Láma, egészséges, mint Mark Sisson, közben mintaszülő és álomházastárs. A kulcsszó az egyensúlyban van.

Mondanom sem kell(ene), hogy mennyire fontos egyensúlyban tartani a testünket, lelkünket és az elménket, mégis megteszem. Ha nem foglalkozunk tudatosan mindenikkel, egyik vagy másik megromlik és az egész rendszer összeomlik. Igen, épp most úgy hivatkoztam az emberre, mint egy rendszer. Hiszen nem sokban különbözünk egy rendszertől, például egy számítógéptől. Ugyanúgy felépülünk processzáló egységből és memóriából – ami nálunk az agy – ki és bemeneti portokból – száj, orr és egyebek – van beépített szkennerünk, fotó- és filmező- és hangrögzítőgépünk (aki nem hiszi, csak kérdezze meg a feleségétől, hogy mit is mondott ő, a férj, az utolsó vita alkalmával). 

És tudjuk – mert láttunk már kék halált néhányszor életünkben -, ha a rendszer nincs karbantartva, időnként összeomlik. Csakhogy az emberben nem lehet memóriát meg processzort cserélni – ha összeomlunk, az gyakran végzetes lehet. Ezért kimondhatatlanul fontos a teljes karbantartás, ami minden területet érint – test, elme és lélek – vagy ha úgy tetszik, egészség, pár- és egyéb emberi kapcsolatok, munka, spiritualitás. 

Ha csak a fenti 4-5 kategóriát nézzük, már az is megoldhatatlan feladatnak tűnik, olyan, mintha 4-5 labdával kellene zsonglőrködjünk, de még kettővel sem igazán megy, nem hogy 6-7 vagy többel. De megoldható – a kulcsszó az egyensúlyban van. Ahhoz viszont, hogy egyensúlyt tudjunk teremteni, pontosan tudnunk kell, hogy mi között! Hiszen nem vagyunk egyformák – nekem fontos a szórakozás, neked viszont a spiritualitás, egy másik embernek viszont az a fontos, hogy minden reggel eddzen egy jót, s van, aki meg egyszerűen meg akar gazdagodni.

Éppen ezért, hogy könnyebben el tudjuk dönteni, mely kategóriák fontosak nekünk, készítettem egy interaktív tesztet, amit csupán néhány perc kitölteni de azonnal teljes rálátást ad az életünkre. Ezért adtam neki azt a címet: Milyen az én életem? A tesztből kiderül, hogy az életed mely területén vannak problémák, megtudod azt, hogy mi az, ami igazán fontos számodra és arra is rálátást kapsz, hogy hová, mire kellene jobban odafigyelned. 

A teszted kitöltheted itt: Milyen az én életem? Ha elkészültél, az eredményedet felhasználva elkészíthetsz egy heti tervet, a másik interaktív segédeszközömmel, a Heti tervező-vel. Ha bárhol elakadnál vagy kérdésed lenne hozzám, írj nekem egy e-mailt a kerdezz@cslazzar.com -ra!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version