Site icon C.S. Lazzar

Szeretnél egy jobb életet? Íme mit kell tenned

Szeretnél egy jobb életet? Íme mit kell tenned

Szeretnél egy jobb életet? Íme mit kell tenned

Mit gondolsz, lehetnél egészségesebb, boldogabb, sikeresebb? Én biztos vagyok benne, hogy igen. Lehetne jobb életed. De hogyan? Hol kezdd és hol fejezd be? Nem létezik egy mindenkire érvényes recept, azonban van egy módszer, ami mindenkinél beválik.

A bonyolultnak tűnő dolgok az életben nagyon sokszor eléggé egyszerűek. Ez is az. Annyit kell tenned, hogy ülj le és tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Mik azok a dolgok, amiket rendszeresen, nap mint nap rosszul csinálok? 

Mi az, amivel ártok az egészségemnek?

Mi az, amitől stresszes vagyok? Mi okozza a legtöbb fejfájást nekem?

Számtalan ilyen nyitott kérdést feltehetünk magunknak és meglátjuk, a válaszok is jönni fognak – mert így működik az elménk. Ha egy kérdést kap, válaszokat keres. Írjuk le ezeket a válaszokat majd kötelezzük el magunkat, hogy mától egyenként megoldjuk őket. Válasszuk ki azt, aminek a legnagyobb hatása lesz arra, amit el szeretnénk érni, és mától, nap mint nap dolgozzunk rajta. 

Van, aki például úgy véli, túlsúlyos és le szeretne fogyni. Mit tesz ilyenkor az ember? A paleo diétától kezdve, a fogyi-bogyikon át, egészen az online táplálkozási tanácsadóig mindent kipróbál – de nem tesz meg egy igazán fontos dolgot: nem kérdezi meg magától, hogy melyek azok a dolgok, amelyekkel rendszeresen, nap mint nap árt az egészségének. Így nem is tűnik fel neki, hogy túl sokat eszik és túl keveset mozog. Mindennel is próbálkozik, kivéve azt a két dolgot, amit eleve rosszul csinál és meg kellene változtatnia.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version