Site icon C.S. Lazzar

Hogyan találd meg az életedben a helyes utat?

Akár most jöttél ki az egyetem kapuján, akár már a 30-as éveidben jársz, de az is lehet, hogy most készülsz nyugdíjba – a kérdés ott lebeghet a fejed felett: hogyan találjam meg a helyes utat az életemben?

Hallgasd meg (3:19 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Ne gondolkodjuk túl a dolgokat

Elgondolkodni rajta, hogy mit is kezdjünk a hátralévő életünkkel, egy jó dolog, mert felismerjük a vágyainkat, célokat alkotunk és adunk egy irányt magunknak, hogy merre szeretnénk haladni. Ha azonban csak gondolkodunk és gondolkodunk és semmi mást nem teszünk, akkor csak halogatjuk a döntéseket, elveszítjük az önbizalmunkat, és végül semmi sem fog történni. 

Lépjünk a tettek mezejére

Ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes utat az életünkben, elengedhetetlen, hogy cselekedjünk. Gondolkodunk, célokat alkotunk, majd cselekszünk. Ez az egyetlen út. Teljesen normális, hogy kétségeink vannak, hogy félünk, de akkor is lépnünk kell, mert az egy helyben toporgás sehová sem vezet. Nem kell előre tudjuk, hogy valóban ez-e a helyes út! Útközben fogjuk ezt felfedezni, és nem gond az, ha meggondoljuk magunkat (elvégre a mi életünkről van szó, jogunkban áll másként dönteni).

Vegyük észre, hogy mi tesz bennünket boldoggá

Megeshet, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy mit is szeretnénk, ezért nem tudunk célokat alkotni sem, és így azt sem tudjuk, merre induljunk. Ilyenkor a legjobb kiindulópont a saját boldogságunk: tartsunk egy kis önvizsgálatot, és gondoljuk végig, hogy az eddigi életünk során melyek voltak azok a pillanatok, amikor boldognak éreztük magunkat. Mi volt az, ami lázba hozott? Mi volt az, ami megmosolyogtatott? Mi volt az, amiben önfeledten el tudunk merülni? Ha megvan, gondolkodjunk el rajta, hogyan lehetne ezekből többet beiktatni az életünkbe.

Ha továbbra is tanácstalanok vagyunk, csak induljunk el bármerre

Az egyik legjobb módszer arra, hogy az ember megtalálja a szenvedélyét az, ha minél több dolgot kipróbálunk. Ugyanezt kell alkalmaznunk most is: a következő néhány hétben, hónapban az lesz a feladatunk, hogy kipróbáljunk olyasmit, amit addig még soha. Akkor is próbáljuk ki, ha semmi vonzalmat nem érzünk iránta, mert gyakran „evés közben jön meg az étvágy”. 

Végül pedig: válogassuk meg a társaságunkat

Sokszor felmerül ez az írásaimban, videóimban, mert rendkívül fontos: nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körül. Van, aki támogat, és van, aki akadályoz. Van, aki bakot tart, ha át kell másznunk egy akadályon, és van, aki kirúgja alólunk a létrát. A jövőnkről, az életünkről, a boldogságunkról van szó – ha valaki nem támogat ebben bennünket, semmi keresnivalója nincs az életünkben. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version