Site icon C.S. Lazzar

Letennéd a cigit? Fogyóznál? Itt van 1 kipróbált, garantáltan működő módszer, amivel megszabadulhatsz a rossz szokásaidtól

Letennéd a cigit? Fogyóznál? Itt van 1 kipróbált, garantáltan működő módszer, amivel megszabadulhatsz a rossz szokásaidtól

Neked mi a rossz szokásod? Nekem a nasizás. De megtaláltam a módját, hogy felhagyjak ezzel a rossz szokásommal. 

Biztos próbáltál már belekezdeni fogyókúrába. Az ember általában azt mondja: holnaptól. Vagy: hétfőtől. Vagy: az új évtől. Igaz, hogy mennyire könnyen elhalasztjuk azt, amihez nincs kedvünk? Nos, pontosan ezt kell tennünk a rossz szokásunkkal is. Csupán fordítsuk meg a dolgokat!

Ha mondjuk az a rossz szokásunk, hogy édességet tömünk magunkba, többet és gyakrabban, mint az egészséges lenne (magamról beszélek, és tudom, hogy nincs olyan édesség, ami egészséges lenne), akkor egyszerűen annyit kell tennünk, hogy legközelebb, amikor eszünkbe jut a csoki (azaz most), halasszuk el. Mondjuk azt magunknak: „majd eszek csokit egy fél óra múlva”. És igen, kitaláltad, fél óra múlva – vagy amikor épp legközelebb eszünkbe jut – ugyanezt fogjuk tenni. 

A módszer azért rendkívül hatékony, mert valamire nemet mondani nagyon nehéz és erős akaraterőt igényel, a halogatással viszont gyakorlatilag igent mondunk. Ha megkívánom a csokit, nem tiltom meg magamnak, hogy ehessek belőle, hanem átverem a gyenge akaraterőmet azzal, hogy igent mondok. Csak elhalasztom egy fél órával. 

A legjobb ebben az egészben az, hogy amit ismétlünk, az szokásunkká válik, tehát ha elég sokáig, kitartóan halogatjuk a rossz szokásunkat, megszokunk egy új, jó szokást, ráadásul erősödik az önbizalmunk és a kitartásunk. Hogy magamat hozzam fel újra példának: nem nassolok. Gyakorlatilag mára az lett a szokásom, hogy nem eszek cukrosat. Mindennek ellen tudok állni és még csak nem is kerül erőfeszítésbe!

Mindenki halogat, ne vessük meg magunkat ezért, de ha már úgyis halogatunk, inkább a rossz szokásainkkal tegyük, hiszen duplán, sőt triplán megéri!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version