Site icon C.S. Lazzar

Boldogság. Egészség. Siker. Gazdagság. Neked mi a legfontosabb?

Boldogság. Egészség. Siker. Gazdagság. Neked mi a legfontosabb?

Boldogság. Egészség. Siker. Gazdagság. Neked mi a legfontosabb?

Volt egy hasonló kérdésem a Facebook oldalamon, akkor viszont csak két választási lehetőséget adtam: egészség és pénz. Mivel már ez a kettő kellőképpen összezavart néhány embert, arra gondoltam, öntsünk tiszta vizet a pohárba: mi a legfontosabb az életben?

Hallgasd meg (3:11 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Mielőtt elmondanám, én hogy gondolom, még jobban összezavarlak, kedves Olvasóm. Ugyanis a címben szereplő négy kategória közel sem meríti ki a lehetőségeket, hiszen ott van többek között még a család, a karrier, a szórakozás, na meg a lélek, a vallás, vagy tanulás és fejlődés, de van, akinél elsők között van a jótékonykodás. 

A pénz és az egészség harcában olvasóim nagy többsége az egészségre szavazott. Ha egészséges vagyok, tudok pénzt keresni, de hiába van pénzem, az egészséget nem tudom megvásárolni. Egészség kontra pénz, 1:0. 

Amikor az egészséget bármelyik másik életkategóriával összevetettem, ugyanerre az eredményre jutottam: az egészség mindent megelőz. Kivéve, amikor a boldogságra került a sor.

Egészség kontra boldogság

Számos életút létezik, de azt hiszem, abban megegyezhetünk, van egy dolog, ami mindenkinél jelen van: a boldogság és az arra való törekvés. 

Ha nem vagyok boldog, feltehetőleg semmi sem érdekel. Nem érdekel, hogy ma esett-e az Apple részvények ára, hogy jön a válság vagy megy, és nem érdekel, hogy mi van az egészségemmel. Hoppá! Szóval az egészség a legfontosabb, de ha boldogtalan vagyok, magasról teszek rá?

Tehát joggal mondhatjuk, a boldogság az első, nem? Sajnos nem, nem így működik ez. 

Melyik a legfontosabb?

Néhány olvasóm a Facebookon azt írta: nem lehet sorrendet felállítani, hiszen összefüggnek. Amikor ezt olvastam, elvetettem ezt a lehetőséget. „Az egészség igenis a legfontosabb” – gondoltam. És most, hogy mélyebben belegondoltam, kielemeztem és le kéne vonnom a következtetést, megváltozott a véleményem: szerintem a legfontosabb az egyensúly. 

A legfontosabb nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag azzal az eggyel foglalkozunk, hanem azt, hogy arról semmiképp sem feledkezünk el. Kellő időt és energiát szentelünk rá, hogy megmaradjon. És bármelyik kategória is a legfontosabb számodra, ez a legfontosabb: időt kell rá fordítanod.

Neked a család az első? Töltsd velük az időd túlnyomó részét. Karriert építesz? Dolgozz sokat (és okosan). De nagyon fontos, hogy tarts egyensúlyban mindent! Ebben lehet segítségedre az az eszköz, amit a lelkes csapatommal készítettünk: a heti tervező. Ez egy interaktív kérdezz-felelek „játék”, amelynek segítségével könnyen be tudod ütemezni egy hétre mindazt, ami fontos a te életedben.

Próbáld ki:

https://cslazzar.com/tervezd-meg-a-heted

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version