Site icon C.S. Lazzar

Csupán egy dolog választ el bármitől, amit szeretnél

Csupán egy dolog választ el bármitől, amit szeretnél

Csupán egy dolog választ el bármitől, amit szeretnél

Szeretnél boldog lenni? Szeretnél sikeres lenni? Szeretnél gazdag lenni? Egyetlen dologra van szükséged.

Hallgasd meg (2:36 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Ismered a mondást, miszerint ha elesel, véletlen, ha lent is maradsz, döntés? Nagyon sok ember elfogadja a vereséget, pedig a játszma még nem ért véget. A játéknak akkor van vége, amikor már többé nem lélegzünk. Nem értem, hogy sokan miért elégednek meg a középszerűvel, a sikertelenséggel, a boldogtalansággal?!

Ez jutott nekem, ezzel kell beérnem…

Ez az a végzetes mondat, ami gátat szab minden vágyunknak. Amikor ezt gondoljuk, akkor már tényleg nincs tovább. Pedig jól ismerjük azoknak az embereknek a történetét, akik a semmiből teremtettek birodalmakat. De mi azt gondoljuk, hogy ők szerencsések voltak, nekünk ez nem sikerülhet. És igazunk lesz!

A vicces az, hogy akkor is igazunk lenne, ha az ellenkezőjét gondolnánk: nekünk is sikerülhet! Kereshetünk kifogásokat, amelyekkel igazolni tudjuk, hogy miért fogadjuk el azt, amivel be kell érnünk, vagy kereshetünk megoldást, miután úgy döntöttünk, hogy nem adjuk fel.

A titok abban rejlik, hogy mi mit döntünk!

A legtöbb ember abban a szerencsés helyzetben van, hogy szabadon dönthet. Eldöntheti, mit gondol, mit tesz, mit fogad el és mit nem. Szabadon dönthet a saját sorsáról, a boldogságáról, a sikereiről, a pénzügyi helyzetéről, az egészségéről, gyakorlatilag a saját életéről.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem lesz része kudarcban, és nem jelenti azt sem, hogy minden könnyen fog menni, elsőre sikerülni fog. De ha meghozunk egy sziklaszilárd döntést, többé semmi sem tántoríthat el, senki és semmi nem állhat az utunkba.

A gond az, hogy nem könnyű meghozni ezt a döntést. Sokan úgy gondolják, hogy nem érdemlik meg. Mások azért nem döntenek, mert nem látják, hogy lehetséges lenne, ezért feladják még mielőtt bármit is tettek volna érte.

Mi áll tehát minden vágyunk, kívánságunk, álmunk útjába? Mi magunk. Hiszen mi vagyunk azok, akik másképp dönthetnek.

Ha elégedetlen vagy a jelenlegi életeddel, ha boldogtalan vagy, ha pénzügyileg nem úgy állsz, ahogy szeretnél, ha többre vágysz, ha vannak álmaid: dönts!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version