Site icon C.S. Lazzar

Az 5%-os problémamegoldó módszer, ami 100%-osan működik

Az 5%-os problémamegoldó módszer, ami 100%-osan működik

Mit csinál a legtöbb ember, ha fáj a feje? Bekap egy fájdalomcsillapítót. Ki az, aki azonnal rohanna a kórházba és egy MR vizsgálatot készíttetne? Szinte senki. Észszerűen tudunk dönteni, ha a fejfájásunkról van szó. De nem úgy, amikor a párkapcsolatunkban vagy a munkahelyünkön vannak problémák.

Gyakran azért esnek szét párkapcsolatok, mert valami nem működik jól, és ahelyett, hogy azt a valamit próbálnánk megoldani, azt mondjuk, ez nem működik, szakítsunk. Ez olyan, mintha megfájdulna a hasunk és egyből megműttetnénk magunkat. De mindenki tudja, hogy a műtét helyett (vagy épp előtt) még nagyon sok lehetőség van. 

Ugyanezt kellene alkalmaznunk akkor is, amikor sokat veszekszünk a párunkkal. Változtassunk meg valamit. Ne sokat, csupán 5%-ot. Ha a szakítás a 100%, akkor az 5% lehet az, hogy amikor emelkedik a vita temperamentuma, hagyjuk abba, s menjünk egyet sétálni, amíg megnyugszunk, majd csak azután folytassuk. 

Ha utáljuk a munkahelyünket (de a múlt héten még szerettük), ne mondjunk fel azonnal (100%), hanem vegyünk ki egy szabadnapot, hogy átgondolhassuk, mivel van a gond (5%) vagy beszéljünk a főnökünkkel arról, hogy mi okoz nekünk stresszt (5%). Számtalan 5%-os változást igénylő lehetőség van, azokat keressük meg. Ne műttessük ki a gyomrunkat, csak azért, mert romlott tejet ittunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version