Site icon C.S. Lazzar

3 dolog, ami kell a sikerhez

3 dolog, ami kell a sikerhez

Amíg azokat az utakat járjuk, amelyeket mások építettek meg előttünk, azokat a szabályokat kell betartsuk, amiket ők alkottak. Nem haladhatunk gyorsabban és nem térhetünk le róla. Az igazán sikeres emberek azonban fittyet hánynak az ilyen utakra, inkább építenek maguknak saját utat.

Természetesen átvitt értelemben mondom ezt, és nem útépítőkről beszélek, hanem olyan úttörő egyéniségekről, mint Steve Jobs, Elon Musk vagy Bill Gates. Ők a legjobb példái annak, hogy nem kell feltétlenül a bejárt, biztos úton haladni, hanem le lehet erről térni az ismeretlenbe, hiszen a valóban izgalmas dolgok ott várnak ránk. 

Ezeknek a sikeres embereknek van néhány közös jellemvonása – valójában sok van, de leszűkítettem a listát a három legfontosabbra:

Bátorság.

Kitartás.

Vízió.

A három közül az első és legfontosabb szerintem az a mélyről jövő vágy, hogy valamit másképp szeretnénk csinálni, mint előttünk bárki más, azaz van egy víziónk. Nem tudjuk, hogyan akarjuk azt elérni, fogalmunk sincs róla, hogy pontosan mit is kell tennünk, de ha van egy kristálytiszta képünk, akkor mindig képesek leszünk dönteni a mit-ről és a hogyan-ról. Az egyedüli kérdés, ami mindig meg lesz válaszolva számunkra, az a miért lesz, és ez lesz az, ami segít, hogy sikerüljön. 

A második a bátorság, hiszen az első döntést meg kell hozni és az első lépést meg kell lépni. Hinnünk kell abban, hogy a víziónk megéri. Hinnünk kell magunkban, hogy képesek leszünk arra, hogy megcsináljuk. 

Ha túl vagyunk az első lépésen, utána már nem bátorságra van szükségünk, hanem kitartásra, hiszen annyi akadály kerül majd az utunkba, amennyit meg sem tudunk számolni. A sikerhez azonban az kell, hogy csak menjünk előre árkon-bokron át, minden kudarcot tanulságként fogjunk fel, és ne engedjük, hogy bármi is eltántorítson a víziónk megvalósításától. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version