A félelem hatalma az életed fölött

Szerző: C.S. Lazzar
2018. április 23.

Láttál már olyant, hogy valaki utálta a munkahelyét, mégis minden nap bejárt dolgozni? S olyant, hogy valaki boldogtalan volt a kapcsolatában, mégsem lépett ki belőle? A változástól való félelem egy igen erős akadály tud lenni abban, hogy az ember igazán boldog legyen. 

Nem tetszik valami? Ne söpörd a szőnyeg alá!

Az első és legfontosabb lépés, hogy felismerd, ha valami nem olyan, amire vágysz. Az élet egy ajándék és túl rövid ahhoz, hogy ne úgy éld, ahogy neked jó. Ha nem szereted a munkahelyed, ne próbáld meggyőzni magad arról, hogy lehetne rosszabb is. Ha nem vagy boldog a párkapcsolatodban, ne mondogasd magadnak, hogy de legalább jól keres / nem ver meg / nem csal meg stb. Ezek olcsó vigaszok és te is nagyon jól tudod, hogy semmit nem segítenek abban, hogy te boldog légy. 

Megérdemled a legjobbat!

Nemhogy beérd a rosszal, még azzal se elégedj meg, ha valami elég jó. A jó a legjobb ellensége. Miért ne akarnád magadnak mindenből a legjobbat? Az ember azt kapja meg, amire vágyik. A régi közmondás szerint: Vigyázz mire vágysz, mert a végén megkapod! Ha megelégedsz a középszerűvel, az elég jóval, korlátokat emelsz magad elé, így soha nem kapod meg azt, amire a lelked mélyén vágysz.

Győzd le a félelmeidet

Természetes dolog, hogy félsz. Az ismeretlentől általában mindenki tart. Akkor van baj, ha beadod a derekad és a félelem győz. A félelmeken úgy lehetsz úrrá, ha gondolataidat pozitív irányba tereled. Térképezd fel, hogy mi a legjobb, ami történhet veled, ha változtatsz. Ezt meg vesd össze a jelenlegi helyzeteddel. Normális esetben tisztán fogod látni, hogy mit veszíthetsz, ha nem változtatsz. Az ideális képet minél részletesebben dolgozd ki fejben vagy írásban. Szánj rá sok időt, hogy a figyelmed minél inkább ide terelődjön. Csigázd fel az új iránti izgalmat magadban!

Készíts egy tervet

Egy változás akkor tud igazán simán menni, ha tervezel. Tervezz meg minél több részleted, próbálj minden lehetőségre gondolni. A terved felkészít és megvéd az esetleges negatívumoktól is. Most már számolnod kell azzal is, hogy nem fog minden simán menni. Képzeld el, hogy mi történhet rosszul és azokra mi lesz neked a lépésed. Ne téveszd szem elől a célodat!

Mindig előre nézz!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, hogy kezdesz hátrafelé nézni. Nem szabad! Ha a múlttal foglalkozol, nem haladsz előre. Ami volt, az már a múlté, felejtsd el. Ha már döntöttél és változtattál, előre nézz és magabiztosan kövesd a tervedet. 

Egy életed van. Élj, ne csak túlélj!

Ha érzed, hogy nincs minden rendben az életedben, nézz magadba és keresd meg, mi az, amin változtatnod kell. Az élet nem mindig olyan útra terel, amilyenre vágysz, ezért merned kell változtatni és azt az utat választani, ami számodra tökéletes. 

Tetszett? 🙂

Szólj hozzá!

hozzászólás

2018-04-23T08:06:47+00:002018. április 23.|