Főoldal Boldogság Minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy önmagad jobb változata legyél

Minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy önmagad jobb változata legyél

C.S. Lazzar
Minden nap egy újabb lehetőség, hogy önmagad jobb változata legyél

Azt mondta egyszer a tréner az egyik céges képzésen: „Ami nem nő, az csökken”. Ő akkor a vállalkozásokról beszélt, de azt gondolom ez ugyanúgy érvényes az emberre is.

Hallgasd meg (4:19 perc)
Olvasd el (4 perc)

Vállalkozások tekintetében egyszerű a képlet, három lehetőség van:

  1. A cég növekedik
  2. A cég csökken
  3. A cég stagnál

Ha viszont alaposabban megvizsgáljuk a fenti hármat, kiderül, hogy valójában két opció van: vagy nő a cég, vagy csökken. Ugyanis az a gond a stagnálással, hogy egy cég fejlődését nem csupán árbevételből kell megállapítani. Az rendben van, hogy a cég ugyanannyi árbevételt termel hónapról hónapra, évről évre, de ha ez mellé behozunk egy olyan tényezőt, mint például az infláció, máris egyértelműen látszik, hogy ez a stagnáló cég valójában zuhanórepülésben van. Mindenki tudja, hogy az infláció létezik, számolni kell vele. És ez csupán egy tényező a sok közül. Hiszen ide sorolhatnánk még a folyamatosan fejlődő konkurenciától kezdve az alkalmazotti kompatibilitáson át, a professzionalizmusig sok mindent.

Mi az helyzet az emberrel?

Sokan, nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, tanulni addig kell, amíg iskolába járunk. Kijárjuk a szükséges tizenkét osztályt, aztán az egyetemet, majd egyesek még mesteriznek, doktoriznak, azzal kész. Most már mindent tudnak, nem kell többet egy percet sem tanulással tölteni. Nagy hiba.

Elméletileg a gyakorlat és az elmélet között nincs különbség. De gyakorlatilag…”

Nyilván a szakmai fejlődés szükségességére sokan ráébrednek, miután munkába állnak és egyszer csak azon kapják magukat, hogy amit az iskolában tanultak az édes kevés. Gyakorlatilag az elméleti oktatás csak alapokat képez, a többit menet közben kell megtanulni.

Mi van a személyes fejlődéssel?

Személyes fejlődés? Az mi? Hallottál már a Maslow-piramisról? Íme:

Maslow piramis

A fenti ábrát Abraham Maslow amerikai pszichológus az 1950-es években dolgozta ki, a motivációt kutatva. Röviden: az ember alulról felfelé halad a szükségletek kielégítésében. Amíg nincs meg egy alsóbb szint, nem foglalkozunk a feljebb lévőkkel. Innen is látszik, hogy mennyi minden rendben kell legyen az életünkben, mielőtt a személyes fejlődés gondolata egyáltalán felmerülne.

Mindezekkel én csak részben értek egyet. Azt gondolom, hogy amikor az ember eljut a sárga-zöld szintig, hajlamos ellustulni. Amikor az alap szükségleteink ki vannak elégítve, megnyugszunk, aztán pedig a további szükségleteinket a mai világ kényelmi megoldásaival aláaknázzuk. Gondolok itt a közösségi médiára meg a tévézésre.

Annyira elvonja a figyelmünket mások életének fürkészése, hogy a sajátunkról megfeledkezünk.”

Tudósok kimutatták, hogy a mobiltelefon olyan hormonok felszabadítására képes, amire csak az alkohol vagy a drog volt képes. Valahányszor kapunk egy like-ot vagy egy hozzászólást a bejegyzésünkre, azonnal dopamin szabadul fel a szervezetünkben. Pedig még meg sem néztük, hogy mit kaptunk!

Légy az az ember, aki lehetnél!

Mindaddig, amíg ezt tudatosan nem korlátozzuk, nem mi irányítjuk a saját életünket. Mindenki más irányítja, a közösségi média és a tévécsatornák által. Abban a pillanatban, amikor elvágjuk a köldökzsinórt, hihetetlenül sok időnk felszabadul. Hogy aztán az újonnan kapott szabadidőt mire használjuk fel, már más kérdés. Ha engem kérdezel, olyasmire fogod elhasználni, ami feljebb visz a Maslow-piramison. Csak így érheted el végül a legfelső szintet, ahol találkozhatsz valódi önmagaddal.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.