Főoldal Élet Csak annyira vagy erős vagy gyenge, amennyire a gondolataid azok

Csak annyira vagy erős vagy gyenge, amennyire a gondolataid azok

C.S. Lazzar
Csak annyira vagy erős vagy gyenge, amennyire a gondolataid azok

Az élet nem mindig könnyű. Mindenki ütközik (időnként) nehézségekbe. És mindenkinek a saját problémái a legnagyobbak. Ha szeretnél ezeken túllépni, olvass tovább.

Hallgasd meg (3:48 perc)
Olvasd el (4 perc)

Amikor problémád van, minden más eltörpül, a probléma pedig felnagyobbodik. Tudom, mert én is voltam már így. Minél inkább figyelsz rá, annál nagyobbra nő a probléma. Mintha a figyelemből táplálkozna, nem igaz? És így is van. Nem a probléma a valódi gond, hanem az, hogy te mit gondolsz.

Nézőpontváltásra van szükség!

Természetesen könnyű ezt mondani. Amikor benne vagy a helyzetben, már késő. Az agyad nem úgy működik, ahogy szeretnéd. Szinte nem is képes másra gondolni, csak arra, hogy „Baj van, baj van, atyaég, mi lesz?!”.

Hal Elrod, a Varázslatos reggel című motivációs könyv írója, szó szerint meghalt egy autóbalesetben. Újjáélesztették és még kétszer meghalt, mielőtt az orvosoknak sikerült stabilizálni az állapotát. Az orvosok azt mondták, soha többé nem fog tudni lábra állni. De Hal nem így gondolta. Ő ezt nem volt hajlandó elfogadni. Hitt benne, hogy újra járni fog. Elképzelte, milyen lesz, amikor újra járni fog, hova fog menni és az milyen érzés lesz. És ezt ismételte nap mint nap, hosszú órákon át. Hihetetlenül intenzív vizualizációs és affirmációs gyakorlatainak köszönhetően csupán három (3!) héttel a baleset után megtette az első lépéseket. Nemsokára teljesen felépült és most annak szenteli az életét, hogy másokon is segít átlépni a gondolati korlátokon.

Elképesztően sok hozzá hasonló esetről tudunk. Szerte a világon emberek százezrei épülnek fel halálos betegségekből, rákból, bénulásból és így tovább. Az orvostudomány úgy tekint rájuk, mint csodákra. Lassan a csodák mindennaposak! Pedig semmi többről nincs szó, mint a gondolat erejéről. A valóság az, ami az ember agyában előbb megszületik, mint a képzelet.

Vannak olyan emberek is, akik egy baleset vagy betegség folytán egy életre megsérülnek, elvesztik látásukat, hallásukat vagy végtagjaikat. Hány millió olyan ember van, aki megbékél az állapotával és ezekhez mérten teljes, boldog életet él? Megmondom. Sok.

Az áttörhetetlen fal

Úgy képzelem el, hogy a probléma és a megoldás között van egy vastag és nagyon magas fal. Ha te a probléma oldalán vagy, egyszerűen nem látsz át a falon, s így azt is gondolod, hogy nincs megoldás.

Nem tudsz úgy élni, hogy ne ütközz problémákba, ezért megelőző hadműveletre van szükség. Keress két-három embert, közelit-távolit, ismerőst vagy idegent, teljesen mindegy. A lényeg, hogy példaértékű legyen a történetük. Mint Hal Elrodé. Írd fel a neveiket egy papírra, amit mindig magadnál fogsz tartani. Amikor meg problémád van, vedd elő, olvasd el és jusson eszedbe az ők történetük. Gondolj bele, hogy mekkora a te problémád az övékéhez képest? Ha ők képesek voltak átlépni a nagy problémájukon, neked mit kell tenned, hogy neked is sikerüljön?

Azt gondolom, hogy ezen a ponton az áttörhetetlen falon keletkezik egy lyuk. Mássz át rajta! Légy kíváncsi, hogy mi van a fal túloldalán. Keresd a megoldást! Hagyd a problémát a fenébe, már úgyis ott van, ha tetszik, ha nem. A megoldást kell megtalálnod.

És hidd el: mindig, mindig, mindig van megoldás!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.