Főoldal Karrier Az előrejutás titka az elindulás

Az előrejutás titka az elindulás

C.S. Lazzar
Az előrejutás titka az elindulás

Tudod, milyen az, amikor a tökéletes tervet próbálod elkészíteni? Valahányszor azt gondolod, készen van, ráébredsz, itt sincs rendben, ott is hibádzik. Jól jegyezd meg: nincs olyan, hogy tökéletes terv.

Hallgasd meg (1:55 perc)
Olvasd el (2 perc)

Fejlesztő könyvekben nagyon sokat lehet olvasni a tervezés fontosságáról. Meggyőző érvekkel támasztják alá, tippeket, ötleteket adnak, hogyan tervezzünk. Viszont legtöbben megfeledkeznek arra is felhívni az olvasók figyelmét, hogy nincs olyan, hogy tökéletes terv. Ha erre törekszel, ez lesz életed nagy hibája, ugyanis soha nem fogsz belekezdeni a terv megvalósításába. 

Milyen a jó terv?

A jó terv tartalmazza a mérföldköveket, az alapvető lépéseket, amelyek elvezetnek a célodhoz, azaz nem egy félkész terv. A jó terv rugalmas, vagyis lehetőséget ad a változtatásokra, anélkül, hogy a célt módosítani kellene.

Miért nem gond, ha nem tökéletes a terv?

Nem az számít, milyen vagy mennyire részletes, ugyanis a megvalósítás során amúgy is rengeteg dolog meg fog változni. Bármennyire is alapos a terv készítője, egyszerűen képtelenség, hogy mindenre gondoljon. 

Honnan tudod, hogy mikor van készen a terv?

Nézd meg még egyszer a Milyen a jó terv pontot fentebb. Ha ezeket tartalmazza, foghatsz hozzá a végrehajtáshoz. Ne feledd: ha bárhová el szeretnél jutni, fontos, hogy minél előbb indulj el!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.