Főoldal Motiváció Hogyan légy gazdag anélkül, hogy dollármilliókat keresnél? – A garantált recept!

Hogyan légy gazdag anélkül, hogy dollármilliókat keresnél? – A garantált recept!

C.S. Lazzar
Hogyan légy gazdag anélkül, hogy dollármilliókat keresnél? – A garantált recept!

Mit jelent gazdagnak lenni? Egymillió dollár a bankszámlán? Tízmillió? Egymilliárd? Nagy ház, szép autók, ebédre kaviár? A valódi gazdagságot nem lehet számokban kifejezni, hiszen az egy érzés: tudod, hogy mindened megvan, és semmire nincs szükséged, amit pénzzel lehet megvenni. A kérdés az: ezt az állapotot el lehet érni pénzbeli gazdagság nélkül vagy sem?

Én azt gondolom, hogy el lehet érni, és sokan el is érik. Ugyanakkor azt gondolom, hogy semmi baj nincs azzal, ha az ember egyben vagyonos is. Ugyanis a vagyonos emberek azok, akik a visszamaradott társadalmi rétegeken a legtöbbet segítenek. Lehetne rajtuk segíteni pénz nélkül? Igen, lehetne, de olyan mértékű összefogásra lenne szükség az emberek részéről, amilyet még nem láttunk a történelem során. Azt gondolom, hogy az emberiség még nem tart ott, ezért a második legjobb megoldás: a pénz. Hogyan lehetnél te is gazdag?

Az USA-ban átlagosan szinte 2000 ember lesz milliomos minden nap

„A legtöbb ember képtelen megérteni, hogy az életben nem az számít, hogy mennyi pénzt keresel, hanem az, hogy mennyi pénzt tartasz meg.” – Robert T.

Annyira nem nehéz meggazdagodni, mint azt a legtöbben gondolják. Mi kell hozzá valójában? Néhány igazán jó szokás, türelem és kitartás. Most fel tudnék sorolni hat, hatvan, sőt akár hatszáz tippet és stratégiát, hogyan gazdagodj meg te is. De nem teszem. Nem látom az értelmét, ugyanis a legtöbb embernek elsősorban nem azzal van problémája, hogyan gazdagodjon meg, hanem a szándék hiányával.

Ezek után azt hiszem, a legfontosabb az, hogy minden ember meggyőzze saját magát: gazdag akar lenni vagy sem. El kell tudja dönteni egyedül, külső befolyások nélkül, hogy mi az, amit ő akar. Hogyan tud több jót tenni a világban, átlagemberként vagy gazdag emberként? Hogy tud több emberen segíteni? Hogyan tudja azt az életet élni, amit ő szeretne? Ha megszületik a vágy egy jobb pénzügyi helyzetre, akkor folytathatjuk.

Ismétlem: Amerikában naponta kétezer ember lesz dollármilliomos! Ha annyira nehéz lenne meggazdagodni, ez a szám sokkal, de sokkal kisebb lenne. Az ok, amiért ennyire sokan meg tudnak gazdagodni, nem más, mint az, hogy mert lehetséges. Ezt kell megértenie mindenkinek, aki meg szeretne gazdagodni. Lehetséges!

Minden tudás, minden adat, ami szükséges hozzá, könnyen és azonnal hozzáférhető: szakkönyvek ezrei várnak rá, hogy valaki elolvassa őket, oktató videók milliói sorakoznak a Youtube-on. Gyakorlatilag teljesen ingyenesen rendelkezésünkre áll a recept!

De hogy ne legyen csupa üres beszéd, íme mit javasolok:

    1. Olvasd el ezt: George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere. Ez egy nagyon rövid, egy nap alatt kiolvasható könyv, viszont ügyesen elmeséli a meggazdagodással kapcsolatos legfontosabb tudnivalót.
    2. Olvasd el a négy bejegyzéses összeállításom a pénzről: Miért nem elég soha a pénz?
    3. Fogj hozzá és gazdagodj meg.
    4. Ne feledkezz meg arról, honnan indultál! Ha már fennebb vagy a létrán, nyúlj hátra és húzz fel magad mögé másokat!

És soha ne feledkezz meg arról, amit Swami Vivekananda mondott, főként akkor ne, amikor már vagyonos leszel:

„A gazdagság nem az, hogy keress többet, költs többet vagy takaríts meg többet. A gazdagság az, amikor már nincs szükséged többre.”

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar