Főoldal Boldogság Két lehetőséged van: beszállsz a versenybe vagy veszítesz

Két lehetőséged van: beszállsz a versenybe vagy veszítesz

C.S. Lazzar
Két lehetőséged van: beszállsz a versenybe vagy veszítesz

„Gondolkodj nagyban! Álmodj merészet! Aki mer, az nyer!” – mind egy üzenetet közvetítenek: ha győzni akarsz, előbb be kell szállnod a versenybe.

Hallgasd meg (2:08 perc)
Olvasd el (2 perc)

Voltál már úgy, hogy valamit nagyon szerettél volna, de gondolatban mégis lebeszélted magad róla? „Úgysem fog sikerülni…” – mondtad magadnak, és nem csináltál semmit. A félelem nagy hatalom, tömegeket képes manipulálni. És ez rendben is van így. Ez a túlélő ösztönünk, ami megvédett egykor a kardfogú tigris támadástól és megvéd ma is mindenféle veszélyektől. Feltéve, ha a veszély valós, mondjuk háború idején. De mi van akkor, ha semmiféle veszély nem leselkedik ránk? Akkor mitől véd meg ez az ösztönünk? Megmondom mitől: semmi mástól, csupán attól, hogy sikeresek legyünk. 

A túlélő ösztönünk nem válogat. Semmi sem tetszik neki, ami új, mindennel ellenkezik, ami szokatlan, ismeretlen. Azonban nekünk van szabad döntési jogunk: elfogadhatjuk, amit az ösztön, a tudatalatti javasol nekünk, vagy szembeszállunk vele és azt tesszük, amit a józan eszünk, a logikánk szeretne. Az ösztön hangosan fog ellenkezni, de akkor mi még hangosabban szembe mehetünk vele, addig, amíg megtanulja: semmi gond nincs, minden rendben van.

Félünk a kudarctól, tartunk a megaláztatástól, rettegünk attól, hogy veszítünk, és ezért lemondunk olyasmiről, amit igazán szeretnénk. Ki ismerné Michael Schumacher, Michael Jordan vagy Hosszú Katinka nevét, ha ezek az emberek nem fogadták volna el: néha veszíteni fognak, de nyerni csak akkor tudnak, ha beszállnak a versenybe? 

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.