Főoldal Siker Valódi vezetői értékek – VIII. (utolsó) rész: tanulékonyság és fejlődésorientáltság

Valódi vezetői értékek – VIII. (utolsó) rész: tanulékonyság és fejlődésorientáltság

C.S. Lazzar
Valódi vezetői értékek - VIII. (utolsó) rész: tanulékonyság és fejlődésorientáltság

Egy jó főnök mindent tud – ezt gondolja magáról egy rossz vezető. A valódi vezető azonban épp ellenkezőleg: tudja, hogy mindent tudni lehetetlen, viszont pontosan ez sarkallja arra, hogy rengeteget tanuljon.

Hallgasd meg (3:33 perc)
Olvasd el (4 perc)

Az eddig felsorolt hét vezetői érték is igazán fontos, csakhogy az egész mit sem ér, ha a vezető nem fejlődésorientált, méghozzá elsősorban magára nézve. 

Ha vállalkozásról beszélünk, van egy örök érvényű törvény: ami nem nő, az csökken. Nincs olyan, hogy egy vállalkozás stagnál, ugyanis a világ mozgásban van, s az a vállalkozás, amelyik nem fejlődik, halálra van ítélve. Miért? Mert lemarad a konkurenciától, mert lemarad a fejlődő technikai világ újításairól, mert az ügyfelek, kliensek haladni akarnak és lassan elpártolnak tőle. 

Egyetlen vállalkozás sem tud fejlődni anélkül, hogy az ott dolgozó emberek is ne fejlődnének. És ahogy mondani szokták, a fejétől bűzlik a hal. Azaz ha a vezető nem fektet elég nagy hangsúlyt a fejlődésre, nem lehet megmondani pontosan mikor, de előbb-utóbb eljön az a nap, amikor ennek csapatostul-cégestől megisszák a levét. 

A valódi vezető tudja, hogy folyamatosan tanulniuk kell, neki és az egész csapatának is. A jó vezető tanulásra, képzésre, fejlődésre serkenti az alkalmazottait. Ő az első, aki mindig képezi magát, így mutat jó példát. A cégen belül több olyan stratégiát is alkalmaz, amivel az emberek fejlődésvágyát felébreszti és támogatja. Megérteti a munkatársaival, hogy hosszú távon ez az egyetlen út. Az összes többi a csődbe vezet.

A valódi vezető egyébként, annak ellenére, hogy eleve olyan embereket alkalmaz, akik okosabbak nála, arra nagyon figyel, hogy ezek az emberek ne legyenek olyan szinten eltelve maguktól, hogy ne akarnának tanulni. A jó vezető már az első állásinterjún kipuhatolja a leendő alkalmazottból a tanulásra, fejlődésre való hajlamát. 

Milyen a valódi vezető?

A valódi vezető tehát egy karakán, tisztelettudó, alázatos, felelősségvállaló, példamutató, empatikus, optimista és fejlődésorientált ember. A listát gyakorlatilag a végtelenségig lehetne folytatni olyan tulajdonságokkal, mint a hitelesség, bátorság és szolgálatkészség, vagy bölcsesség, kreativitás, kompetencia és intelligencia, vagy akár a szakértelem és az elkötelezettség, de ide sorolhatnám a türelmet, fegyelmezettséget és az önbizalmat is. De nem ez volt a célom ezzel a sorozattal, mert ugyan az utólag, vesszővel felsoroltak is mind a jó vezető tulajdonságai, nem annyira kizáró jellegűek, mint a részletesen kidolgozott nyolc alaptulajdonság. Biztos vagyok benne, hogy az a vezető, aki ezt a nyolcat ismeri és következetesen alkalmazza, szert tesz a további több tucatra is, amelyek egy igazán jó vezetőt kitesznek. 

Utóvégül mitől is jó vezető egy vezető? Úgy gondolom, hogy a szándéktól, hogy az akar lenni.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.