Főoldal Boldogság Egy tartós párkapcsolatban rengeteg megértésre és megbocsátásra van szükség

Egy tartós párkapcsolatban rengeteg megértésre és megbocsátásra van szükség

C.S. Lazzar

Az emberek nem szeretnek beszélni róla, de egy tartós párkapcsolatban rengeteg megértésre és megbocsátásra van szükség. 

Beszélgettem egyszer valakivel erről, aki határozottan azon a véleményen volt, hogy egy (jó) párkapcsolatban kell legyen veszekedés is. Nem értettem egyet akkor sem és most sem. Elfogadtam, hogy ő ennek érezte a szükségét, és nem akartam meggyőzni az én álláspontomról. Tudom, hogy egy párkapcsolatban nem lehet mindig egyetértés. A hangos veszekedés két olyan ember között, akik (elméletileg) szeretetből vannak együtt, szerintem romboló hatású. Tapasztalatból mondom: meg lehet beszélni a problémákat, nézeteltéréseket szépen, tisztelettel. Ha valaki annak érzi a szükségét, hogy a hangját emelje, nem azért van, mert nincsenek elég jó érvei? Mindenesetre, ha ordibálunk, azt jelenti, hogy nem tiszteljük eléggé a másikat. Pedig egy igazán jó párkapcsolat legfőbb jellemzője a tisztelet. Ahol tisztelet van, ott sok a megértés és könnyű a megbocsátás.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.