Főoldal Boldogság Az illúziók rabságában

Az illúziók rabságában

C.S. Lazzar
Az illúziók rabságában

Az igazság fáj – ezért néha nem is akarjuk hallani, látni, érezni és egyáltalán tudni róla. Csodálatos lény az ember, mert képes ezt megtenni.

Hallgasd meg (1:45 perc)
Olvasd el (2 perc)

Inkább választjuk azt, hogy élünk egy illúzióban, egy képzelt valóságban, minthogy szembenézzünk az igazsággal. Mert az igazság olykor vereséget jelent. Az igazság néha olyan változásokat követel, amelyekre nem érezzük felkészülve magunkat. Az igazság azonban akkor is az, ha tagadjuk. 

Mellesleg kit akarunk átverni? Másnak hazudhatunk, de a lelkünk mélyén az igazság egy olyan harcot indít, amit végül saját magunkkal kell megvívnunk. Meddig tudjuk eljátszani a színjátékot? Lehet húzni ideig-óráig, de a lelkiismeret igencsak erős ellenfél és végül győzni fog. 

Jobb, ha vállaljuk a kudarcot, a vereséget, a megaláztatást, vagy amivel éppen jár az igazság, mert akár tetszik, akár nem, úgyis győzni fog. És így legalább megkíméljük magunkat a lelki békénk feláldozásától, valamint attól a keserű harctól, amit a saját belső világunkban kellene megvívjunk. Ne hagyjuk magunkat illúzióban élni, mert fájdalmas vége lesz!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.