Főoldal Boldogság A boldogsághoz vezető út első mérföldköve

A boldogsághoz vezető út első mérföldköve

C.S. Lazzar
A boldogsághoz vezető út első mérföldköve

Nem is tudom, miért írom ezt le, hiszen magam is beleestem ebbe a hibába. Talán mindenki a saját bőrén kell megtapasztalja? Van, aki még úgy sem… Hogy miről is beszélek?

Hallgasd meg (2:04 perc)
Olvasd el (2 perc)

Arról, hogy:

A pénz nem tesz boldoggá.

A tárgyak nem tesznek boldoggá.

A birtoklás nem tesz boldoggá.

Mindenki „tudja” ezt, mégis mindenki hajszolja a pénzt. Többet és többet akarunk. Ha megkapjuk, amire vágytunk, mégsem leszünk boldogok. És semmit sem tanulunk belőle. Még nagyobbat, még többet akarunk. Mindig lesz szebb, nagyobb, több, mint amivel rendelkezünk. Miért nem vagyunk képesek felfogni, hogy ezek csak pillanatnyi mámort okoznak? Miért gondoljuk azt, hogy többre van szükségünk? Hiába, hogy már többször elértük, amit szerettünk volna, megvettük a hőn áhított „valamit”, s ahelyett, hogy boldogok lettünk volna tőle, két perc múlva már a következő beszerzésen gondolkodtunk.

A probléma ott van, hogy ha eleve nem vagy boldog, hiába várod tárgyaktól, hogy boldoggá tegyenek. Nem fog összejönni. Tiéd lehet a világ összes kincse, megvehetsz bármit, amit csak el tudsz képzelni és mégsem leszel boldog. Voltam már ott, megtapasztaltam, és megtanultam a leckét. Ha ezt elfogadod és megérted, valamint őszintén hálás tudsz lenni mindazért, amivel már rendelkezel, elérkezel a boldogsághoz vezető út első mérföldkövéhez. Hosszú még az út, de legalább tudod, hogy a jó úton jársz.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.