Főoldal Karrier A szerencse a vesztesek kifogása

A szerencse a vesztesek kifogása

C.S. Lazzar
A szerencse a vesztesek kifogása

Hallottál már ilyen mondatot: „Olyan szerencsés vagyok, hogy ilyen sikeres lehetek”! Nem. És tudod miért? Mert aki sikeres, az tudja, hogy nem a szerencsének és nem is a sorsnak köszönheti a sikerét.

Hallgasd meg (1:54 perc)
Olvasd el (2 perc)

Azt viszont sokkal gyakrabban lehet hallani, hogy kevésbé sikeres emberek mondogatják a sikereseknek: „Annyira szerencsés vagy… Milyen szerencsés voltál, hogy…”. A sikeres ember meg hallgat és mosolyog, esetleg még bólogat is. Mindeközben teljes mértékben tudatában van annak, hogy semmi köze nem volt a szerencséhez. 

A szerencse azokhoz pártol, akik megkovácsolják saját maguknak.” 

A sikertörténetek mindig attól a pillanattól kezdődnek, amikor valaki „hirtelen” sikeres lesz. Az élsportoló, aki megnyeri az olimpiát. Az író, akinek a könyve bestseller lesz. A vállalkozó, akinek a cége a tőzsdére lép. Arról viszont senki sem beszél, hogy évekig vagy évtizedekig kellett vért izzadniuk, hogy ide jussanak. 

„A szerencsét kemény munka és kitartás előzi meg.”

Aki tehát a szerencsét okolja, mert nem sikeres, valójában azt mondja el magáról: „nem vagyok kitartó”. Légy hajthatatlan, dolgozz keményen és a szerencse melléd fog állni.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.