Főoldal Élet Az ember is egy háziállat?

Az ember is egy háziállat?

C.S. Lazzar
Az ember is egy háziállat?

Az emberek különböző indokokkal – a banálistól a leghumánusabbig – „tartanak” állatokat. A sor kezdődik a kerékben szaladgáló hörcsögtől és záródik az állatkertekkel. Csak az a kérdés, hogy milyen alapon, milyen joggal?

Hallgasd meg (1:41 perc)
Olvasd el (2 perc)

Úgy tudjuk, mi vagyunk a legintelligensebb lény a Föld nevű bolygón. De mi lenne, ha nem mi lennénk azok? Mi lenne, ha egyszer csak megérkezne hozzánk egy szuper intelligens lény és átvenné az uralmat felettünk? És mi lenne, ha ez a lény úgy gondolná, hogy ember a legjobb háziállat? Mert nem csak a papucsot hozza oda, nem csak futkározik egy kerékben, nem csak bambul egy akváriumban, ez a háziállat képes komplex feladatok ellátására! Mosogat, takarít, megvakarja a hátunkat, szórakoztat reggeltől estig. Persze kell egy betanítási idő, amíg megtanulja, ki az úr a háznál, de az ember-állat intelligens, hamar rájön, hogy engedelmeskednie kell… 

Minden élőlénynek joga van a szabad élethez.”

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.