Főoldal Élet Magabiztos szeretnél lenni? Alkalmazd ezt a 10+1 viselkedést!

Magabiztos szeretnél lenni? Alkalmazd ezt a 10+1 viselkedést!

C.S. Lazzar
Magabiztos szeretnél lenni? Alkalmazd ezt a 10+1 viselkedést!

Hogy állsz az önbizalommal? Szeretnél magabiztosabb lenni? Igyekezz beépíteni a mindennapjaidba a következő viselkedési mintákat.

Hallgasd meg (3:21 perc)
Olvasd el (3 perc)

Az INC magazin újságírója, Scott Mauz állította össze ezt a felsorolást, amit én merőben hasznosnak találtam. Az eredeti lista tizennégy elemet tartalmazott, ebből én tizenegyet tartottam fontosnak továbbadni:

1. Nem keresik a figyelmet és a dicséretet.

Inkább másokat dicsérnek, mások sikereit ünneplik.

2. Nem keresnek kifogásokat.

A magabiztos emberek felelősséget vállalnak, felvállalják a tévedéseiket és tanulnak belőlük.

3. Nem állnak védekező állásba.

Ez is egy formája a hárításnak. A magabiztos emberek nyitottak a hibáik és tévedéseik iránt, arra kíváncsiak, hogy tudnak javítani a dolgokon.

4. Nem kerülik el a konfliktust.

A konfliktus elkerülése további nézeteltéréseket szül. A magabiztos emberek szembemennek a konfliktusokkal, azzal a céllal, hogy megoldják azokat, félreseperjék őket az útból.

5. Nem rejtőznek el a döntésképtelenség mögé.

A döntésképtelenség legtöbbször bizonytalanságból fakad, a félelemből, hogy a rossz döntést hozzuk meg. A magabiztos emberek gyorsan döntenek, és tudatában vannak annak, hogy néha rosszul fognak dönteni. Sebaj! Az élet megy tovább. Tanuljunk a hibákból és haladjunk.

6. Nem rettennek el a visszajelzésektől.

A magabiztos emberek sóvárognak a visszajelzések után. Jó, rossz, építő, kritizáló, nem számít. Igazi ajándékként tekintenek rájuk, hiszen ha más ember veszi a fáradtságot, hogy visszajelezzen, azt értékelni kell. Tudják, hogy messze nem tökéletesek, és tárt karokkal fogadnak mindent, ami segíthet nekik jobbnak lenni.

7. Nem érzik úgy, hogy másokkal versenyeznének.

A magabiztos emberek arra összpontosítanak, hogy jobbak legyenek saját maguknál, és soha nem esnek bele abba a hibába, hogy másokhoz hasonlítsák magukat. 

8. Nem félnek állást foglalni.

Állást foglalni azzal jár, hogy kitűnik az ember. Aki nem magabiztos, ezt elkerüli. A magabiztos ember kiáll az igaza, az elvei és a véleménye mellett.

9. Nem riadnak meg a kudarcoktól.

A magabiztos emberek úgy tartják, hogy a kudarc nem megakadályozza a sikert, hanem elvezet hozzá. 

10. Nem sanyargatják magukat negatív gondolatokkal.

A magabiztos emberek nem gondolkodnak azon, hogy elég jók-e vagy sem. Tudják, hogy nem tökéletesek, de elég jónak tartják magukat. 

11. Nem beszélnek kizárólag saját magukról.

Ha minden rólad szól, az nem magabiztosságot sugall, épp ellenkezőleg. 

Az önbizalom tanulható. Légy te is egy magabiztosabb ember!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.