Főoldal Élet Ne magyarázkodj – senki nem kíváncsi a kifogásokra

Ne magyarázkodj – senki nem kíváncsi a kifogásokra

C.S. Lazzar
Ne magyarázkodj - senki nem kíváncsi a kifogásokra

A világ tele van kifogásokkal, amik senkit nem érdekelnek.

Hallgasd meg (1:54 perc)
Olvasd el (2 perc)

Ha valakit megkérek valamire, amit nem szívesen tenne meg, általában egy kifogást kapok válaszul. Egyértelmű számomra, hogy kifogás, és szerintem még ő is tudja, hogy mennyire átlátszó, mégis inkább ezt választja, mintsem azt mondja egyszerűen: nem. Mit tehetnél? Vállat vonsz és mész tovább. 

Akkor pirultam el, amikor észrevettem: én is ezt csinálom. Magyarázkodok, kifogásokat keresek, ahelyett, hogy annyit mondanék: sajnálom, de nem.

Kipróbáltam és el kell mondanom: brutálisan jó! Kölcsönt akart kérni tőlem valaki, aki ráadásul nem is annyira közeli, hogy ezt bátorkodjon megtenni. Normál esetben kerestem volna egy kifogást. Most nem alkalmas, mert pont nem úgy állok. Épp bővítettük a lakást és többe került, mint… De hát ez amúgy sem érdekli! Csak az fontos neki, hogy kap kölcsönt vagy sem. Úgyhogy csak ennyit mondtam: Sajnálom, de nem. Remélem sikerül megoldanod. 

Az eredmény: ha nincs kifogás, nincs mibe belekötni (mert az emberek szeretik feszegetni). Nem, s kész, téma lezárva.

Ez működik máskor is, nem csak ha pénzt kérnek kölcsön. Ha a válasz nem, akkor ennyi a válasz: nem. Nincs magyarázkodás, nincsenek kifogások, nincs mellébeszélés.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.