Főoldal Boldogság 3 elvárás, ami tönkreteszi az életünket

3 elvárás, ami tönkreteszi az életünket

C.S. Lazzar
3 elvárás, ami tönkreteszi az életünket

Minden embernek rengeteg elvárással kell szembenéznie nap mint nap. De nem kell minden elvárásnak eleget tenni. Az életünk a miénk, szabad döntésünk van fölötte.

Hallgasd meg (2:45 perc)
Olvasd el (3 perc)

A szülők, a család és a társadalom elvárja, hogy megnősüljek – csak akkor vagyok értékes, ha van családom. Ez sokszor olyan kapcsolatokba viszi bele az embereket, amelyek nem teszik őket boldoggá. Mivel nem akarok csalódást okozni másoknak, és mert azt tanultam meg, hogy ez szükséges, nem szállok ki a mérgező kapcsolatomból. Félek lépni, rettegek attól, hogy egyedül maradok, és mit fognak mások mondani? Sajnos a legutóbbi az, ami miatt még akkor sem lépünk, ha már azzal a gondolattal is megbékéltünk, hogy egyedül maradunk. Ezzel szemben a helyes hozzáállás az lenne: az én életem értékes, pusztán attól a ténytől, hogy megszülettem. Egyedül is értékes ember vagyok. Megérdemlem, hogy boldog legyek, megérdemlem, hogy olyan ember legyen mellettem, aki tisztel, megbecsül és boldoggá tesz engem.

A szülők elvárják, hogy legyen egy jól fizető állásom. Legyen az aggódás vagy gondviselés, ami okozza ezt, de romboló hatása van. Egy jól fizető állás korántsem az, amire elsősorban szükségem van. Arra van szükségem, hogy megtaláljam azt a munkát, ami elégtételt ad nekem, amiben eredményes tudok lenni, amitől értékesnek érezhetem magam. Ha ezt megtalálom, az életem anyagi része is rendbe kerül ezáltal. 

A szülők, a tanárok és a társadalom elvárja, hogy ne hibázzak, mert a hiba rossz, a hiba büntetendő. Egész kiskorunktól ezt verik belénk: ne tévedj! Azonban a legjobb tanár a világon a hiba. A siker semmire nem tanít meg, és csak nő az egóm tőle. S mivel a hiba elkerülhetetlen, ha nem tanulom meg azt, hogy a hiba természetes, előbb-utóbb az önbizalmam fog rombolódni. A hibák azok, amelyek segítenek, hogy egyre többet tudjak, egyre jobb legyek, nőjön az önbecsülésem, és erős, magabiztos ember legyek. Mert fogok hibázni, de tudom, hogy mit kell tennem. Kijavítom, levonom a következtetést, tanulok belőle. És az élet megy tovább.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.