Főoldal Motiváció Nehezen döntesz? Tudd meg, hogy miért

Nehezen döntesz? Tudd meg, hogy miért

C.S. Lazzar
Nehezen döntesz? Tudd meg, hogy miért

A napokban egy nehéz céges döntéssel szembesültem. Több rendben konzultáltam a munkatársaimmal, megbeszéltük a párommal, újratárgyaltam a kulcsembereimmel, levezettem Excel táblázatban, s mégsem tudtam dűlőre jutni. Végül rájöttem, hogy miért esik nehezemre a döntés.

Ha nem tudunk dönteni, annak két oka lehet:

  1. Nem rendelkezünk elegendő információval

Melyiket kéred: a pirosat vagy a kéket? Nyilván nem fogsz tudni dönteni, mert azt sem tudod, miről van szó. Egy ruháról, a következő autódról vagy a jövő évi céges határidőnaplóról? Nem mindegy.

Ha már tudod, miről van szó, könnyű lesz döntened.

  1. Elveszünk a részletekben

Általában nagyobb döntések esetében, amikor számos tényezőt fontolóra kell venni, hajlamosak vagyunk elveszni a részletekben. Nem látjuk a fától az erdőt. Én is így jártam. Megoldást kerestem egy problémára, de közben annyira belebonyolodtam, hogy szinte már azt is elfelejtettem, mi az eredeti probléma. Végül az segített hozzá a megoldáshoz, hogy megálltam és elgondolkodtam rajta, hogy valójában miről is kell döntenem. 

Aztán megnéztem, hogy mi a célom – amit már valójában régen eldöntöttem -, majd a számos megoldási lehetőség közül kiválasztottam azt, amelyről úgy láttam, a legnagyobb eséllyel fog közelebb vinni hozzá.

Bármilyen nehéz döntés előtt állsz, ha van egy víziód, azaz egy elképzelésed arról, hogy hova szeretnél eljutni, lényegesen könnyebb dolgod lesz, hiszen csak azt kell megvizsgálnod, melyik az az út, amelyiken eléred a célodat.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.