Főoldal Karrier A legsikeresebb emberek három ismérve

A legsikeresebb emberek három ismérve

C.S. Lazzar
A legsikeresebb emberek három ismérve

Amíg azokat az utakat járjuk, amelyeket mások építettek meg előttünk, az ők szabályaikat kell betartsuk. Nem haladhatunk gyorsabban és nem térhetünk le róla. Az igazán sikeres emberek azonban fittyet hánynak az ilyen utakra, építenek maguknak saját utakat.

Hallgasd meg (2:09 perc)
Olvasd el (2 perc)

Természetesen átvitt értelemben mondom ezt, és nem útépítőkről beszélek, hanem olyan úttörő egyéniségekről, mint Steve Jobs, Elon Musk, vagy Bill Gates. Ők a legjobb példái annak, hogy nem kell feltétlenül a bejárt, biztos úton haladni, hanem le lehet erről térni az ismeretlenbe, hiszen a valóban izgalmas dolgok ott várnak ránk. 

Mi kell ahhoz, hogy beleugorjunk az ismeretlenbe?

Bátorság.

Kitartás.

Vízió.

A három közül az első és legfontosabb szerintem az a mélyről jövő vágy, hogy valamit másképp szeretnénk csinálni, mint előttünk bárki más, azaz van egy víziónk. Nem tudjuk, hogyan akarjuk azt elérni, fogalmunk sincs róla, hogy pontosan mit is kell tennünk, de ha van egy kristálytiszta képünk, akkor mindig képesek leszünk dönteni a mit-ről és a hogyan-ról. Az egyedüli kérdés, ami mindig meg lesz válaszolva számunkra, az a miért lesz, és ez lesz az, ami segíteni fog az utunkon. 

A második a bátorság, hiszen az első döntést meg kell hozni, és az első lépést meg kell lépni. Hinnünk kell abban, hogy a víziónk megéri. Hinnünk kell magunkban, hogy képesek leszünk arra, hogy megcsináljuk. 

Ha túl vagyunk az első lépésen, utána már nem bátorságra van szükségünk, hanem kitartásra. Csak megyünk előre árkon-bokron át, minden kudarcot tanulságként fogunk fel, és nem engedjük, hogy bármi is eltántorítson a víziónk megvalósításának útjától.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?