Főoldal Boldogság Te egy csodálatos ember vagy!

Te egy csodálatos ember vagy!

C.S. Lazzar
Te egy csodálatos ember vagy!

Tegnap napindító motivációnak ezt írtam ki a Facebook oldalamra, s mivel érdekes hozzászólásokat kaptam tőletek, úgy döntöttem, írok erről kicsit bővebben.

Hallgasd meg (3:58 perc)
Olvasd el (4 perc)

Meg vagyok győződve róla, hogy ez a megerősítő mondat pozitív hatással tud lenni bárki életére. Valójában ennyi volt a célom vele: felhívni a figyelmeteket arra, hogy csodálatos emberek vagytok, egytől egyig. Lehetnek problémáid az életben – mindenkinek vannak -, lehet, hogy épp egy nagyon nehéz időszakon mész keresztül, szenvedhetsz, lehetsz boldogtalan, vagy igazából bármilyen negatívummal kell szembenézned – attól még egy csodálatos ember vagy és az is maradsz. 

Ezt mindenkinek tudatosítania kellene magában, hiszen ettől az ő élete is jobb lesz, de a világ is egy jobb hely lesz mindenki számára. Mert ha te egy csodálatos ember vagy, akkor mindenki más is az! 

Kereshetjük a kivételeket, hogy de mi van a gyilkosokkal? Mi van a pedofilokkal, a rasszistákkal vagy a melegekkel? Mi van azokkal, akik nem hisznek Istenben? De ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk. Magunkkal kell kezdenünk, és addig ne menjünk tovább, amíg nem tudjuk nyugodt szívvel kijelenteni: én egy csodálatos ember vagyok!

Úgyhogy ismételd, amíg elhiszed:

ÉN EGY CSODÁLATOS EMBER VAGYOK!

Hogy mitől vagy csodálatos? 

Pusztán a létezésed egy kész csoda! Képzeld el, hogy egy mikroszkopikus méretű sejtből lettél! És csupán annyin múlt, hogy most itt vagy, hogy valamikor régen két ember hozott egy döntést. Dönthettek volna másként. Anyukád mondhatta volna, hogy ma nem, ma fáj a feje. Apukád dönthetett volna úgy, hogy inkább megnézi a meccset a tévében és legurít még egy-két sört. Látod, hogy mennyi mindenen dőlhetett volna az a pillanat, amikor elkezdődött a te életed?

És ez csupán a kezdet! Mi mindennek kellett történnie, hogy ma az vagy, aki? Az ember egy lélegzetelállító lény, egy káprázatos világban. Einstein azt mondta: 

Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák. Vagy pedig abban, hogy a világon minden egy csoda.”

Én abban hiszek, hogy minden csoda! 

Csoda, hogy egy végtelen univerzumban, valójában a semmi közepén lebegünk körbe-körbe egy 15 millió fokon izzó gázhalmaz körül, egy eszméletlen gyorsasággal pörgő kavicson. 

Csoda, hogy ugyanolyan atomok alkotnak minket, embereket, mint bármit a világegyetemben, ami kézzel fogható, a legapróbb rovartól, a növényeken és madarakon át, a leggigantikusabb bolygókig. Az ember 99%-a hidrogén-, szén-, nitrogén- és oxigénatomokból áll, akár a Nap háromnegyede. 

Csoda, hogy a fentiek ellenére ugyanolyanok vagyunk és mégis teljesen másak! Mert sem egy darab kő, sem egy fűszál és még a legkorszerűbb számítógép sem képes arra, amire egy ember: 

Gondolkodunk. 

Tudatosak vagyunk.

Szabadon döntéseket hozunk.

Tanulunk, fejlődünk.

Olyan dolgokat találunk ki, ami azelőtt nem létezett.

Képesek vagyunk érezni (és nem csak fizikailag).

És boldogok lehetünk. 

Ki vagy mi más tudná ezt rajtunk kívül megtenni? Csodálatosak vagyunk, és csodálatos dolgokra vagyunk képesek ebben a csodálatos világban!

Úgyhogy még egyszer emlékeztetlek, és te is emlékeztesd magad erre minden nap:

Egy csodálatos ember vagy!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.