Főoldal Motiváció A nehézségek és kellemetlenségek pozitív oldala

A nehézségek és kellemetlenségek pozitív oldala

C.S. Lazzar
A nehézségek és kellemetlenségek pozitív oldala

Igazán nehéz pozitivitást találni a nehéz helyzetekben, mert ha esik az eső, nem vigasztal minket a tény, hogy a felhők felett süt a nap, és az sem, hogy tudjuk, hogy az eső el fog múlni előbb-utóbb.

A valóság az, hogy minden, ami könnyű, az annyit is ér, azaz semmit. A bonyolult dolgok, az igazságok, amelyek fájnak, a kilátástalan helyzetek igazi értéket tudnak hozni az életünkbe. 

Természetesen ezt nem látjuk, amikor benne vagyunk. Ezért fontos, hogy jó előre felkészítsük magunkat a váratlan helyzetekre, a nehézségekre és akadályokra. Ha mindig a könnyű utat választjuk, az válik szokásunkká. Ha egy bonyolult helyzetben találjuk magunkat, nem a megoldást fogjuk keresni, hanem a kiutat. Nem is feltételezzük, hogy pontosan ettől válik az életünk még nehezebbé. 

Aki szembenéz a problémákkal, aki mindig a megoldásokat keresi, aki nem ijed meg a kihívásoktól, abból lesz az erős, kitartó, sikeres ember.

Vegyünk egy egyszerű példát: ki a fittebb – aki minden reggel ötször nyomja ki a szundit, így nem jut ideje semmi testmozgásra, vagy aki korán felkel és elmegy az edzőterembe. Ugyanez a két ember, ha szembenéz napközben egy komoly problémával, melyik lesz közülük az, aki megfutamodik? Minden apró döntésünk összeadódik és építi a jellemünket. 

Örülni kell a nehézségeknek, kihívásoknak és mindennek, amitől kényelmetlenül érezzük magunkat. Mert ha ezekkel megbirkózunk, erősödik a jellemünk, épül az egyéniségünk és nő az önbizalmunk. Egyszóval: jobbak leszünk, mint azelőtt voltunk!

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar