Főoldal Élet Az idő: ellenség vagy barát?

Az idő: ellenség vagy barát?

C.S. Lazzar
Az idő: ellenség vagy barát?

Az óra ketyeg, az évek múlnak – ez ellen semmit sem tehetünk. Talán egy napon majd felfedezzük, hogyan lehetnénk földi mivoltunkban halhatatlanok, de egyelőre azzal kell számolnunk, ami biztos: az életünk véget fog érni, és nem tudhatjuk, mikor, tehát korlátozott idő áll rendelkezésünkre. Ez téged elszomorít vagy inspirál?

Hallgasd meg (1:50 perc)
Olvasd el (2 perc)

Végiggondoltam: ha az élet nem lenne véges, én nem értékelném ennyire. Sokkal több időt pazarolnék el mindenféle értelmetlenségre, nem érdekelne, hogy mikor, mit csinálok, hiszen végtelen idő állna rendelkezésemre. Nem kellene sehová sietnem, a határidő szót akár ki is törölhetném a szótárból. Bárki bármire kérne meg, azt mondanám neki, majd holnap, hiszen ráérünk, nem? Időmilliomos lennék, de attól tartok, pont ez kergetne az őrületbe. 

Az idő ad értelmet az életnek

Viszont az, hogy tudom, egyszer vége lesz, és nem is sejthetem, hogy mikor, azt váltja ki belőlem, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az életemből. Legyen értelme annak, hogy itt voltam egy röpke pillanatra a Föld nevű bolygón. 

Az idő nem ellenség, hanem a barátunk

Az idő, bármennyire is úgy tűnik, hogy ellenünk dolgozik, épp ellenkezőleg: ez a javunkra válik. Próbáljunk meg tehát úgy tekinteni rá, mint egy barátra, aki arra próbál ösztönözni, hogy éljünk minden nap, méghozzá úgy, mintha az lenne életünk utolsó napja.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.