Főoldal Boldogság Van élet a halál után?

Van élet a halál után?

C.S. Lazzar
Van élet a halál után?

Sokakat foglalkoztat ez a kérdés. Mennyország, pokol, újjászületés, karma – mind-mind ezt feszegetik, de egy sem bizonyított, csupán elméletek. Ezért – és még néhány más ok miatt – engem egy másik kérdés sokkal jobban érdekel. Mégpedig az, hogy van-e élet a halál előtt?

Hallgasd meg (2:06 perc)
Olvasd el (2 perc)

Persze, hogy van élet a halál előtt! A válasz ilyen egyszerű és logikus… kellene legyen. De mi számít életnek? Az, hogy lélegzünk, már élet? Az, hogy reggel felkelünk és elmegyünk dolgozni, élet? Hogy gyerekeket nemzünk, majd felneveljük őket? Hogy pénzt keresünk? Hogy eszünk, iszunk, alszunk? Igen, ezek mind azt jelenthetik, hogy élünk, de én azt gondolom, hogy ÉLNI ennél sokkal többet jelent.

Élni számomra azt jelenti, hogy megtaláltam a létezésem értelmét. 

Élni számomra azt jelenti, hogy boldog vagyok.

Élni számomra azt jelenti, hogy tudom, egy napon meg fogok halni, tehát kihozom az életemből a lehető legtöbbet – úgy saját magam számára, mint az emberiség számára. Nem hagyom kárba veszni ezt az ajándékot. Mert nem véletlen, hogy megszülettem, és rajtam múlik, hogy ne legyen hiába. Adnom kell valamit a világnak, aminek köszönhetem azt az életet, amit én most megélhetek. 

Hálával tartozom az előttem élőknek és ezt csak úgy tudom kifejezni, hogy én is adok valamit azoknak, akik utánam jönnek. 

Van élet a halál előtt – a kérdés az, hogy tényleg élünk vagy csak elvesztegetjük az időnket?

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar