Főoldal Élet Kapd meg biztosan, amit szeretnél

Kapd meg biztosan, amit szeretnél

C.S. Lazzar
Kapd meg biztosan, amit szeretnél

Tudod, mi a legbiztosabb módja annak, hogy ne kapjuk meg, amire vágyunk? Ha azt sem tudjuk, mit szeretnénk. Vajon ennek az ellentéte igaz? Ha tudjuk, mit szeretnénk, megkapjuk?

Van egy régi vicc, amikor a skót minden nap imádkozik: „Add, Uram, hogy nyerjek a lottón!”, de sajnos egyszer sem nyer. Viszont nem adja fel, kitartóan imádkozik. Aztán egyszer csoda történik, mert leszól hozzá az Úr: „Segítenék neked, de legalább egy szelvényt vegyél, te szerencsétlen!”.

Megkaphatjuk, amit akarunk, de az nem elég, hogy tudjuk, tenni is kell érte. Mindenesetre az első lépés az, hogy veszünk egy tiszta lapot, és ha sikerült eldönteni, mit szeretnénk, írjuk le. Azután pedig kérdezzük meg magunktól: mennyire fontos nekünk az, hogy ezt megkapjuk? Mondjuk egy 1-től 10-es skálán? Ha a válasz nem egy 9 vagy egy 10, rossz hírem van: nem leszünk eléggé elkötelezettek, tehát nem valószínű, hogy sikerülni fog. Írjuk fel a számunkat.

De tegyük fel, egy 10-esről van szó. Ez azt jelenti, hogy nekünk igazán fontos, talán a legfontosabb az életünkben, tehát mindent és bármit hajlandóak vagyunk megtenni érte. Elméletileg. Gyakorlatilag most gondoljuk végig: mennyire vagyunk elkötelezettek? Megtennénk bármit, meghoznánk bármilyen áldozatot azért, hogy megkapjuk? Ha nem, akkor a 10-es számunkat javítanunk kell egy kisebbre. De tudnunk kell, ez egyúttal magával vonja azt is, hogy nem biztos, hogy megkapjuk. 

A példa kedvéért: végiggondoltuk és úgy látjuk, hajlandóak vagyunk bármit megtenni érte. Írjuk ezt le, méghozzá így, kijelentő módban:

Mindent megteszek azért, hogy megkapjam a fenti vágyamat!

A siker kulcsa a utolsó lépésben van, de még mielőtt elmondanám, mi az, van egy lépés: meg kell határoznunk, hogy miket kell megtennünk ahhoz, hogy megkapjuk. A válasz lehet egyértelmű vagy teljesen ködös. Ha nem sikerül egyetlen épkézláb ötlettel előrukkolni, próbáljuk meg a rák-módszert: haladjunk visszafelé. Képzeljük el, hogy megkaptuk, amit szeretnénk. Utána azt képzeljük el, hogy mi történt épp azelőtt, hogy megkaptuk volna. Aztán lépésről lépésre haladjunk visszafelé, egészen addig, amíg elérünk a jelenbe. Most már pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk, tehát jöhet az utolsó, legfontosabb lépés.

Cselekednünk kell, méghozzá azonnal. Már ma meg kell tennünk az első lépést, és ahogy elköteleztünk magunkat – le is írtuk! -, hogy mindent megteszünk, eszerint kell eljárnunk. Minden nap tennünk kell valamit, hogy egyre közelebb kerüljünk a vágyunk teljesüléséhez!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?