Főoldal Boldogság Hozd ki magadból a maximumot

Hozd ki magadból a maximumot

C.S. Lazzar
Hozd ki magadból a maximumot

Bármit is tettél épp azelőtt, hogy ezt a bejegyzést olvastad volna, teljes magabiztossággal állítom rólad: többre vagy képes.

Számtalan ember takaréklángon éli le élete nagy részét, és csak olyankor tesz plusz erőfeszítést, amikor már nagyon muszáj, például amikor sürget egy határidő, vagy ha személyes veszteség forog kockán, netán életveszélybe kerül. Ezzel már be is van bizonyítva az a tény, hogy mindenki képes többre, csak lennie kell valaminek, ami erre motiválja. 

Miért ne hoznánk ki magunkból ezt a pluszt minden nap? 

Ez azért kissé vicces: bennünk van minden, ami szükséges ahhoz, hogy megkapjunk bármit, amit szeretnénk, mégsem vagyunk hajlandóak megtenni a plusz erőfeszítést. Azt gondolhatnánk, hogy az ember lusta, de szerintem elsősorban azért nem tesszük ezt meg, mert nem bízunk eléggé magunkban. Inkább ülünk hiába, mint dolgozunk hiába. Le szeretnénk fogyni, de nem vagyunk hajlandóak visszább fogni magunkat az evésben és két hét izzadás után az edzéseket is feladjuk, és elhisszük magunkról, hogy nem vagyunk képesek rá.

Márpedig igen, meg tudnánk csinálni, csak nem elég erős a kitartásunk, mert hiányzik a megfelelő motivációnk. Mondjuk akkor ki az igazat: nem akarjuk eléggé, de ne állítsuk azt, hogy nem vagyunk képesek rá, ugyanis ezzel elhárítjuk magunktól a felelősséget. A képesség, hogy megtegyünk valamit, nem egyenlő azzal, hogy nem vagyunk elég kitartóak. Ráadásul a kitartás tanulható

Miért hoznád ki magadból nap mint nap a maximumot? Mert így megtanítod magad arra, hogy plusz erőfeszítéseket teszel, rutinossá válik az, hogy valami nem kényelmes, és szokásoddá válik az, hogy megszerzed, amit szeretnél, bármi áron. Hát nem éri meg?

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.