Főoldal Produktivitás Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

C.S. Lazzar
Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

Kaptad már azon magad, hogy valamit elvégeztél s csak amikor a végére értél, akkor jöttél rá, hogy tiszta hiába csináltad meg, semmit nem segít neked abban, amit valójában el szerettél volna érni?

Nem vagy egyedül, mindnyájunkkal megesik, hogy beleszaladunk ebbe a hibába. Valamit nagyon gyorsan, roppant sürgősen el kell végezni, s el is lesz végezve, csakhogy tiszta feleslegesen. 

A megoldás borzasztó egyszerű: kezdd a végével. Mielőtt bármibe belekezdenél, nézd meg, hogy miért is csinálod. Először is: mi a célod? Utána meg: mit vársz el eredményként az elvégzett feladattól? És az közelebb visz a célodhoz? 

Ez gyakorlatilag egyfajta tervezés, még mielőtt ténylegesen elvégeznénk egy feladatot, fejben átfuttatjuk az egészet. És bizony gyakran kiderül már ebben a fázisban, hogy jobb, ha hozzá sem fogunk. Az „inkább üljünk hiába, mint dolgozzunk hiába” elmélete mögött nagy bölcsesség rejtőzik. Habár én azt mondom, inkább tervezzünk, s kezdjük a végével. Tudjuk meg már előre, hogy érdemes-e belekezdeni, és akkor soha nem kerülünk oda, hogy hiába dolgoztunk.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.