Főoldal Motiváció Tudd meg, hogyan győzheted le a benned tomboló kételyt

Tudd meg, hogyan győzheted le a benned tomboló kételyt

C.S. Lazzar
Oszlasd el a kételyt

Ha szoktál kételkedni magadban, a terveidben, a döntéseidben, jó, ha tudod, miként tudsz felülkerekedni a bizonytalanságon.

Ismerős az érzés, amikor meghozol egy döntést, majd elbizonytalanodsz, mert félsz a következményektől? Vagy azt, amikor napokig rágódsz valamin, de egyszerűen képtelen vagy döntésre jutni? Netán azzal nézel szembe, hogy van egy vágyad, de nem mersz lépni, cselekedni, hanem évek óta csak halogatsz és tétovázol? Nincs veled semmi baj, ilyenek vagyunk mi, emberek.

Mindezekre van egy megoldás, amivel minden kétely eloszlatható. Úgy hívják: hit. A hittel hegyeket mozgathatunk meg, amelyeket a kétely épített elénk. A hit az, ami olyan emberfeletti erőt tud adni nekünk, amivel minden aggályunk semmissé válhat. Elhiszed? 

De miben higgyek, ha egyszer tele vagyok kétségekkel? – kérdezheted. Nos, a válasz újra pofonegyszerű: magadban. Abban kell hinned, hogy mindenre létezik megoldás és hogy te képes vagy megtalálni azt. A legtöbben azt a hibát követjük el, hogy a döntésünk helyességében akarunk hinni, amiről természetesen utólag kiderülhet, hogy nem hozta a várt eredményt. De nem ebben kell hinnünk, hanem magunkban. 

Fogsz hozni rossz döntéseket – legalábbis amelyekről utólag úgy látod, hogy rossz döntés volt. Fogsz tévedni. Fogsz hibázni. És kudarcot is fogsz vallani. Mindez természetes. Ha viszont hiszel magadban, akkor ezek mind csupán egy-egy akadályt jelentenek számodra, amellyel szembe kell nézned. Kételkedhetsz abban, hogy a döntésed helyes-e, kételkedhetsz abban, hogy jó tervet készítettél-e, kételkedhetsz bármiben, csak egyvalamiben nem: magadban. Abban nem szabad kételkedned, hogy te mire vagy képes. 

Hidd el, hogy bármilyen akadályt is gördít eléd az élet, képes vagy azt leküzdeni. Ez az igazi hit! Ezt az egy dolgot kell elhinned, és többé semmi nem állhat az utadba! Gondolj arra az egy dologra: eddigi életed során hány olyan problémád volt, ami megoldatlanul maradt? Valószínűleg nem túl sok, az is lehet, hogy egy sem. És ez mind-mind neked köszönhető! Mert mi, emberek, ebben nagyon jók vagyunk: megoldjuk a problémákat.

Fokozhatnánk a kérdést a végtelenségig, de hidd el nekem: képes vagy rá, hogy bármivel szembenézz! Nem szabad félned, nem szabad kételkedned magadban, mert ha kételkedsz, azzal állítasz korlátokat magad elé! Higgy magadban, ahogy én hiszek benned!

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar