Főoldal Boldogság Felejtsd el az újévi fogadalmakat, próbáld ki inkább a Tim Ferris féle év végi számadást

Felejtsd el az újévi fogadalmakat, próbáld ki inkább a Tim Ferris féle év végi számadást

C.S. Lazzar
Felejtsd el az újévi fogadalmakat, próbáld ki inkább a Tim Ferris féle év végi számadást

Az újévi fogadalmakat másodpercek alatt tesszük és legtöbbször nem válnak valóra, esetleg egy-két hónapot tartanak, az éves számadáshoz 30-60 perc szükséges és lényeges változást hozhat az életünkbe.

Az éves számadást az év utolsó napjainak valamelyikén érdemes elvégezni, a folyamat pedig a következő: 

  • Vegyünk egy papírt, osszuk fel két oszlopra és írjuk fel címnek: Pozitívumok és Negatívumok.
  • Fogjuk a naptárunk és nézzük át az elmúlt évet hétről hétre.
  • Minden egyes alkalommal, amikor egy ember, egy esemény vagy egy feladat erős pozitív vagy negatív érzelmet vált ki belőlünk, írjuk fel a megfelelő oszlopba.
  • Miután végeztünk az évvel, vizsgáljuk meg a listánkat, és kérdezzük meg magunktól: a felsorolt elemek közül melyik az a néhány – nagyjából a lista 20%-a -, amelyek a legintenzívebbek voltak?
  • A saját válaszainknak megfelelően, vegyük a vezető pozitívumokat, és időzítsünk be többet ezekből a jövő évi naptárunkba. Írjuk be őket a naptárunkba most azonnal! Nem valós és nem fog megtörténni, hacsak nem szánunk időt rá most.
  • A vezető negatívumokat írjuk fel egy újabb lapra, aminek azt a címet adjuk: NE TEDD! Ezt a lapot tegyük olyan helyre, hogy az újév első heteiben minden reggel elolvashatjuk. Ez a lista tartalmazza mindazokat az embereket, eseményeket és feladatokat, amelyeket el kell kerülnünk, mert tudjuk, hogy pocsékul érezzük magunkat tőlük. Ne dőljünk be a félelmeknek, ne szánjunk időt rájuk lelkiismeret-furdalás, bűntudat, FOMO (a félelem, hogy lemaradunk valamiről) vagy egyéb badarság miatt. 

Próbáljuk ki és megtapasztalhatjuk a sikert, ami az újévi fogadalmaknál általában elmaradt. Ugyanakkor jól jegyezzük meg: nem elég kizárni a negatívumokat, mert az egy űrt képez az életünkben és az űrt ki kell tölteni. Tegyünk be a naptárunkba pozitívumokat, töltsük ki az űrt tudatosan!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?