Főoldal Boldogság Egy ok, hogy miért lépj ki egy rossz kapcsolatból

Egy ok, hogy miért lépj ki egy rossz kapcsolatból

C.S. Lazzar
Egy ok, hogy miért lépj ki egy rossz kapcsolatból

Amikor szakításon, váláson gondolkodunk, számtalan okot fel tudunk sorolni, hogy miért ne lépjünk ki a párkapcsolatunkból, ellenben van egy ok, ami mindent felülmúl.

Most nem térnék ki arra, hogy mi az oka annak, hogy a párkapcsolatból való kilépést látjuk az egyetlen megoldásnak. Maradjunk annyiban, hogy már mindent megpróbáltunk és csak ez maradt. De valahogy mégsem akarjuk meglépni a lépést. Félünk egyedül maradni. Tartunk attól, hogy a következő még ilyen sem lesz. Nem akarjuk a gyerekeinket kitenni a válás körüli tébolynak. És mit fognak mások szólni? Ha okot akarunk találni arra, hogy miért ne tegyük meg, egészen biztos, hogy százával fogunk találni.

De hadd kérdezzek valamit: boldog vagy? Látsz rá esélyt, hogy ebben a párkapcsolatban boldog lehetsz? Ha nem, akkor lépned kell. Valójában már meghoztad a döntést, csak félsz megtenni az utolsó lépést. De pontosan az előbb az igazi és egyetlen ok, ami megadja neked a végső lökést: boldog szeretnél lenni. Ha nem lépsz, akkor nem sok esélyed van rá, hogy valaha az leszel. Ellenben ha lépsz, akkor megnyitod azt a lehetőséget saját magad számára, hogy megtaláld a boldogságot. 

Könnyű lesz? Nem. Sőt, nagyon nehéz lesz. De megéri. A szakítás vagy a válás soha nem könnyű. Még akkor sem, ha nincsenek már érzelmek sem. Túltenni magad ezen időt és kitartást igényel. De nem te vagy az első, aki ezen átmegy, emberek millióinak sikerült előtted, neked is sikerülni fog. Ez biztos. 

Megléped és azt várod, hogy megkönnyebbülsz, de akkor zúdul a nyakadba az igazi trutyi. Mert annak tetejébe, hogy bűntudatot érzel, mert megbántottad a párodat (most már az exedet), szembesülsz azzal is, hogy egyedül vagy. Hogy újra elölről kell kezdened mindent. A randizást, az ismerkedést, a szakításokat, a csalódásokat. Visszatáncolnál, felhívnád az exed és kibékülnél. Ne tedd, hiba lenne. Olyan, mintha vasárnap este belekóstolnál egy megromlott joghurtba, érzed, hogy penészízű, ezért kidobod. De mivel éhes vagy és pillanatnyilag semmi más étel nincs a közeledben, a boltok is zárva vannak, kiveszed a kukából a joghurtot és elfogyasztod. 

Nehéz lesz, szenvedni fogsz, de mindig, minden nap jusson eszedbe: magadért csinálod és egyedül ez az a lehetőség, amivel esélyed van arra, hogy boldog légy. A jutalmad a saját boldogságod lesz. Tarts ki, megéri!

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar