Főoldal Boldogság Mi az oka annak, hogy a legtöbb párkapcsolat tönkremegy?

Mi az oka annak, hogy a legtöbb párkapcsolat tönkremegy?

C.S. Lazzar
Mi az oka annak, hogy a legtöbb párkapcsolat tönkremegy?

Mindenki tudja, hogy az első házasságok több, mint fele válással végződik. De tudtad azt, hogy a második házasságok esetében rosszabb az arány? Meghaladja a 70%-ot. És a harmadik házasságoknál még nagyobb a válási arány: 80%.

Úgy tudjuk, hogy az ember tanul a hibáiból, s ha újra házasságra adja a fejét, nem követi el ugyanazokat a hibákat újra meg újra. Tehát az lehet a gond, hogy nem találjuk az igazit. Rossz hírem van: az az igazi, akit három válás után keresünk, nem létezik!

A probléma ugyanis nem a párunkkal van. A sikeres házasság titka nem az, hogy megtaláljuk a tökéletes párt, hanem hogy megtanuljunk szeretni. Szeretni önmagunkat és szeretni azt az embert, aki mellett elköteleztük magunkat. Mert ha nem tudjuk, mit jelent valójában szeretni, akkor újra meg újra el fogjuk követni ugyanazokat a hibákat és soha nem találjuk meg a boldogságot.

Nem a válás a megoldás. Nem a kapcsolat megjavítása a megoldás. A megoldás mi vagyunk. Mi magunk kell megtanuljunk szeretni, különben magunkkal visszük az összes jövőbeni kapcsolatunkba azt, ami valójában a problémát jelenti.

És mit jelent szeretni? Szeretni cselekedet, nem egy érzés. Kis és nagy, következetes cselekedetek sorozata.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar