Főoldal Boldogság Egy módszer, hogy összekapd magad, ha padlón vagy

Egy módszer, hogy összekapd magad, ha padlón vagy

C.S. Lazzar
Egy módszer, hogy összekapd magad, ha padlón vagy

Egy csúnya szakítás, a munkahely vagy egy szeretett személy elvesztése – csak néhány olyan példa, ami bárkit a padlóra küld – de nem kell ott maradnunk, fel lehet, sőt fel kell állnunk, mert az élet megy tovább. Ma elmondom, hogyan.

Az első, amit meg kell értenünk: nem baj, hogy padlón vagyunk, szinte mindenkivel megesik ez az életben. Az, hogy ott vagyunk, nem véletlen, okkal vagyunk ott, tehát ne ellenkezzünk, hanem fogadjuk el: most pocsékul vagyunk.

A második pedig az, hogy bármilyen módszerrel is próbálkozunk újra talpra állni, legyünk türelmesek. A padlóra küldés instant. A felállás pedig időt vesz igénybe. 

Végül pedig a módszer: van egy könyv, Naval Ravikant írta, az a címe, hogy Szeresd önmagad úgy, mintha az életed múlna rajta (Eredeti címe: Love yourself like your life depends on it). Az író egy csúnya szakítás után érezte, hogy teljesen szétesett. Azért, hogy az életét újra rendbe tudja szedni, egyetlen dolgot csinált: azt mondogatta magának folyamatosan, hogy szeretem magamat. Reggel, délben, este, egyfolytában ezt mondogatta: szeretem magamat. 

A módszer lényege az, hogy amit mondunk magunknak, az végül a valóságunkká válik. Az agyunk is abban kezd el segíteni minket, hogy bebizonyítsa, úgy van, ahogy mondjuk. Nagyon fontos, hogy mit mondunk magunknak! Nézd csak az alábbi példákat: 

Magam alatt vagyok… vagy Szeretem magamat!

Egy roncs vagyok… vagy Szeretem magamat!

Ennek soha nem lesz vége! Vagy Szeretem magamat!

Ha jobban akarjuk érezni magunkat, s ha egyszer ki akarunk mászni a gödörből, csak mondogassuk magunknak egymilliószor, fejben és hangosan is, hogy SZERETEM MAGAMAT!

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar