Főoldal Boldogság Nem látjuk meg azt, ami igazán fontos, mert elvakít az, amit fontosnak hiszünk

Nem látjuk meg azt, ami igazán fontos, mert elvakít az, amit fontosnak hiszünk

C.S. Lazzar
Nem látjuk meg azt, ami igazán fontos, mert elvakít az, amit fontosnak hiszünk

Egy férfiról szeretnék ma mesélni neked, aki tökéletes apának hitte magát. Megdöbbentő, hogy egyetlen pillanat alatt darabokra hullt ez az ideális kép, amikor az ötéves kislánya megkérdezett tőle valamit.

Ez a férfi úgy élte le élete első 30 évét, hogy végig arra a pillanatra készült, amikor végre apa lesz. Nélkülöző családban nőtt fel, és már kiskorában eldöntötte: ő a családjának mindent meg fog adni! Rengeteget tanult, majd még sokkal többet dolgozott, és 30 évesen úgy látta, elérkezett az idő a családalapításra. Megkérte a barátnője kezét, aki boldogan igent mondott és még abban az évben összeházasodtak.

Nemsokára megérkezett az első gyermekük, egy gyönyörű kislány. És a férfi boldog volt. Aztán pár évvel később újabb áldás szállt a házra, s a férfi álma beteljesült: a család teljes volt. Semmi többre nem vágyott már, és nem feledte el egy pillanatra sem, hogy mit fogadott meg gyerekként – mindent megadott nekik. Takaros kertes házban laktak, a gyerekek semmiben sem szenvedtek hiányt. A férfi elégedett és boldog volt.

Egyik reggel az apa egy üzleti útra készült, és épp a bőröndjébe csomagolta a ruháit, amikor az ajtóban megjelent a nagyobbik lánya. Csak nézte szótlanul, ahogy az apukája pakolta be az ingeket és fehérneműket, s közben az ujjaival babrált. Az apa észre sem vette, hogy a kislány mit csinált valójában – az apró ujjacskáin számolgatott. Aztán hirtelen megszólalt:

– Apa, miért mész el újra három napra? – Az apa kissé meglepődött, hogy a kislánya pontosan tudta, hány napra utazik el.

– Mert dolgoznom kell. Így gondoskodom rólad, a testvéredről és anyáról. Tudod, csak így tudok mindig ételt tenni az asztalra – válaszolta, aztán tovább csomagolt.

A kislány hallgatott egy darabig, aztán újra megszólalt:

– Apa, ha kevesebbet eszek ezután, többet leszel itthon?

A férfi abbahagyta a csomagolást és átölelte a kislányát. 

– Nagyon szeretlek, tudod? – suttogta a fülébe. Egy pillanat alatt világossá vált előtte, hogy nem az az igazán fontos, amit ő hisz annak.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar