Főoldal Boldogság Párkapcsolatban lenni nem nehéz, ha alkalmazzuk ezt az 1 szabályt

Párkapcsolatban lenni nem nehéz, ha alkalmazzuk ezt az 1 szabályt

C.S. Lazzar
Párkapcsolatban lenni nem nehéz, ha alkalmazzuk ezt az 1 szabályt

Párkapcsolatban lenni nehéz, áldozatokkal, kompromisszumokkal és sok stresszel jár. Tűrni, szenvedni és veszekedni kell, hogy működjön. Nincs más út. Kivéve, ha ismered az alábbi szabályt.

Könnyű egy olyan kapcsolatban lenni, ahol minden jól működik, és prédikálni arról, hogy milyen egyszerű jól lenni. Egy szót sem szólnék, ha csupán ezt tapasztaltam volna meg, s nem jártam volna meg a másik oldalt is. Jómagam is olyan párkapcsolatban éltem éveken át, ahol nem működtek jól a dolgok. Mindenből is volt részünk, kezdve a veszekedésekkel, a stresszen át, egészen a válásig. 

Amikor két ember úgy dönt, hogy összeállnak, elméletileg kezdetét veszi egy párkapcsolat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a Facebookon kicseréljük a szinglit kapcsolatbanra. És azt sem, hogy kapunk egy iratot az államtól, amelyik hivatalosítja, hogy feleség és férj vagyunk. Ezek csupán felszínes jelképek. A valódi párkapcsolat ott kezdődik, amikor megértjük, hogy most már nem én és te vagyunk, hanem mi

Párkapcsolatban lenni akkor nehéz, amikor csak az egyik fél próbálkozik. Nehéz, amikor egyedül vagyunk és nem együtt. Nehéz, amikor fontosabb az én, mint a mi. Ez az, amit oly sokan nem vesznek számításba. Én is ezért váltam el, s a legrosszabb az, hogy semmit sem tanultam. Egy újabb párkapcsolatban voltam, és hoztam a régi formámat. Nagyon könnyen tönkretehettem volna azt is, szerencsére szép lassan megváltoztam. A párom türelmes volt velem s kivárta. Nagyon sokat segített és rengeteget tanultam tőle, hogy mit jelent párkapcsolatban lenni. 

Párkapcsolatban lenni azt jelenti, hogy közösek a sikerek és a bukások, közös az öröm és a bánat. Együtt oldjuk meg a problémákat, együtt tervezzük a jövőnket, és együtt dolgozunk nap mint nap azon, hogy a kapcsolatunk olyan legyen, amilyet szeretnénk. Sokáig azt gondoltam, hogy a szerelem elmúlik és átveszi a helyét a tiszteletteljes szeretet. Ma viszont másként látom, hiszen több, mint egy évtized után is fenn tudjuk tartani a lángot és a szenvedélyt. Most már abban hiszek, hogy toprongyi, ráncos tata és mamaként is ugyanígy fogjuk tudni szeretni egymást.

Párkapcsolatban lenni nem nehéz, hanem egyszerű. Ahogy a szabály is az, ami biztosítja ezt számunkra: mindkét embernek akarnia kell.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar