Főoldal Boldogság 1 nyomós ok, hogy felmondj, ha utálod a munkahelyed

1 nyomós ok, hogy felmondj, ha utálod a munkahelyed

C.S. Lazzar
1 nyomós ok, hogy felmondj, ha utálod a munkahelyed

Számos felmérés készült arról, hogy mennyire elégedettek az emberek a munkahelyükkel, és az eredmény mindig ugyanaz: az emberek többsége utálja a munkahelyét. Ha te is utálod, itt egy ok, hogy miért lenne jobb váltanod.

Ha nem lenne eléggé kiábrándító az, hogy az emberek többsége nem elégedett a munkahelyével, itt egy másik adat: azok többsége, akik utálják a munkahelyüket, nem mond fel. Természetesen megértjük őket, hiszen még mindig jobb egy rossz munkahely, mint a semmilyen munkahely. És jobb egy rossz munkahely, mint egy még rosszabb. És mert … hupsz, kifogytam a pro érvekből. 

Az emberek azért nem mondanak fel, mert félnek attól, hogy nem kapnak más állást, vagy ha kapnak is valamit, attól tartanak, hogy még rosszabb lesz, mint a jelenlegi. Ezt a kockázatot a legtöbben nem merik vállalni. De ha már a kockázatoknál tartunk: ha utálod a munkahelyed, számolsz azzal a ténnyel, hogy mi fog történni veled a következő öt-tíz évben? Valószínűleg nem.

Íme, mi fog történni: ugyanott leszel, ahol most vagy. Végig nyomorultul fogod érezni magad, és ez az érzés egyre csak fokozódni fog. Mert a rosszat nem lehet megszokni. Ha valami fáj, akkor az egyre jobban és jobban fog fájni, hacsak el nem múlik teljesen. Ha van egy lyukas fogunk, a fogfájásunk nem fog enyhülni idővel. Tudjuk, hogy nem fogunk hozzászokni és nem gondoljuk azt, hogy a fogorvoshoz menni a legrosszabb ötlet. Tudjuk azt is, hogy ha nem foglalkozunk vele, akkor lassan a többi fogunk is meg fog romlani, a fájdalom pedig egyre csak rosszabb lesz.

Visszatérve a munkahelyhez: az a jó, ami jelenleg benned van, lassan ki fog pusztulni, kiöli belőled a munkahelyed, ahol az időd nagyrészét eltöltöd. És gyakorlatilag semmit sem tehetsz ellene, kivéve, ha változtatsz. Ha nem mondasz fel, három év múlva annyira idős leszel, mint egyébként tíz év múlva lennél. Meg fogod keseríteni nemcsak a saját életedet, hanem a környezetedben lévő emberekét is. Mert ha mást nem, de legalább panaszkodni fogsz a párodnak, a barátaidnak, és az idegességedet a gyerekeiden vezeted majd le. 

Igen, valódi kockázata van annak, ha felmondasz és új állás után nézel. De ne feledd, hogy annak sokkal nagyobb és valósabb kockázata van annak, ha nem teszed meg.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar