Főoldal Boldogság Ne pazarold el az életed

Ne pazarold el az életed

C.S. Lazzar
Ne pazarold el az életed

Te miért kelsz fel minden reggel? Miért gürcölsz, hajtasz, robotolsz egész nap? Ha te is a többséghez tartozol, a válaszod az lesz: a pénzért. Érthető, ugyanakkor elég nagy hiba.

Miért mondom azt, hogy hiba? Mert becserélünk mindent a pénzre, hogy megvegyük olyan dolgokat, amelyeket valójában csak kölcsön kapunk. Kölcsön kapjuk a házat, az autót, a ruhákat. Kölcsön kapjuk a nagy tévét, a telefonunkat és a csecsebecséket is. Úgy gondoljuk, hogy a mi tulajdonaink, de még senki nem vitte magával ezeket a túlvilágra. Még a testünket is csak béreljük néhány évtizedig.

Akkor meg miért tartjuk annyira fontosnak, hogy annyi mindenünk legyen? Vagy ami még fontosabb kérdés: van-e más olyan dolog, amiért érdemes reggel felkelni, esetleg naphosszakat gürcölni? Van-e olyasmi, amiért az életünket is odaadnánk? Természetesen van: az emberi kapcsolataink, a szüleink, a gyerekeink, a párunk. Ugyanakkor mindazok a dolgok, amiket nem lehet pénzen megvenni: az egészségünk és a boldogságunk. Te mit tennél még hozzá a felsoroláshoz? 

Igyekezzünk, hogy minden napunkba csempésszünk bele minél többet az utóbbiakból. Teljes, megbánásoktól mentes életet élni akkor lehet, ha ezeket „szerezzük meg”. Mert ha túl későn ébredünk rá – ahogy a legtöbb ember -, nyomorúságos utolsó éveink lesznek, a nyomorúságos évtizedek miatt, amiket elpazaroltunk. 

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar