Főoldal Motiváció Egy film, amit mindenképp meg kell nézned

Egy film, amit mindenképp meg kell nézned

C.S. Lazzar
Egy film, amit mindenképp meg kell nézned

Képzeld el, hogy azt mondják neked a barátaid, hogy megy a moziban egy film, ami igaz, hogy nagyon hosszú, de egyszerűen fantasztikus, soha életükben nem láttak ennyire jó filmet. Megnéznéd?

Úgy gondolom, hogy igen, a legtöbbünk kíváncsi lenne a filmre. Kiálljuk a hosszú sort a pénztárnál és kérünk egy jegyet. Mire az eladó mosolyogva azt válaszolja: – A film ingyenesen megnézhető. – Ó, hát ez pompás – gondolod -, de hol a bökkenő? Meg is kérded gyorsan, mire azt válaszolja: – Nos, az a helyzet, hogy a film nyolc óra hosszú. – Ezzel sincs bajod – gondolod -, hiszen ha unalmas, egyszerűen felállsz és kijössz. 

De a pénztáros folytatja: – Az a legfontosabb szabály, hogy a filmet egyetlenegyszer lehet megnézni. Ha elhagyja a mozi épületét, többé nem térhet vissza. Nincsenek szünetek, tehát ha elmegy a büfébe vagy a mosdóba, egészen biztos, hogy valamiről lemarad. Itt már kissé elbizonytalanodsz, de a pénztáros hozzáteszi: – Én már megnéztem, és azt ajánlom, ne vegyen semmit a büféből, menjen el most, a kezdés előtt a mosdóba, mert annyira jó, hogy semmiről sem akar lemaradni. 

Kissé összezavarodva állsz ki a sorból, és ahogy a moziterem felé botorkálsz, megcsap a frissen pattogatott kukorica illata. Megpillantod a büfét, ahol temérdek ember várakozik. – De hát ha itt ilyen sokan várakoznak, csak tudják, mit csinálnak! A pénztáros félrebeszélt – gondolod, és beállsz az egyik sorba. A sor jól halad, nemsokára már egy nagy doboz kukoricával és egy másfél literes kólával bandukolsz a moziterem felé. Alighogy beülsz egy üres székre, elindul a vetítés.

Hát mit mondjak? A film az első pillanattól magával ragad! Egyszerűen leírhatatlan élményben van részed. Fordulatok, izgalom, nevetés – minden van benne. Néha sírsz, néha a kacagástól folynak a könnyeid, máskor meg a szék karfáját szorongatod. És váratlanul, a legrosszabb pillanatban, rád tör az inger – ki kell menned a mosdóba. De nem akarsz, mert mi van, ha most jön a legjobb rész? Annyit már tudsz, hogy kiszámíthatatlan, úgyhogy visszatartod, amíg csak bírod, aztán fejvesztve rohansz a mosdó felé. Nem számítottál rá, pedig gondolhattad volna – itt is sor van. 

Tappogsz egy helyben és gondolkodsz, mit tehetnél még, de semmi nem jut eszedbe. A sor nagyon lassan halad, és egyre nagyobb benned a frusztráció, hogy túl sok mindenről lemaradsz. Azon töprengsz, hogyan lopakodhatnál be majd a következő vetítésre. Eszedbe is jut egy turpisság, úgyhogy egészen ellazulsz, bejutsz a mosdóba is, de már nem mész vissza a film végére, hanem másnap jössz vissza. 

Magabiztos vagy, hogy sikerülni fog. De a moziban síri csend vár. Megpillantasz egy takarítót, aki épp a földet törli. Odasietsz hozzá és azt kérded: – Elnézést, uram, mikor vetítik újra a… – de most kapsz észbe, hogy még a címét sem tudod. A takarító felnéz rád és azt mondja: – Nem lesz több vetítés. – Ekkora csalódottságot életedben nem éreztél. – Ez biztos? – Igen, teljesen biztos. Nem lehet kijátszani a rendszert. Mindenki csak egyszer nézheti meg.  – Köszönöm – fordulsz sarkon, de pár lépés után megtorpansz és visszanézel. – És mondja, mi volt a film címe? – A takarító elmosolyogja magát és azt feleli: – Élet. 

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar