Főoldal Karrier Utálod a munkahelyed? Íme 5+1 bombabiztos tipp, hogy mit tegyél ellene

Utálod a munkahelyed? Íme 5+1 bombabiztos tipp, hogy mit tegyél ellene

C.S. Lazzar
Utálod a munkahelyed? Íme 5+1 bombabiztos tipp, hogy mit tegyél ellene

A főnököd egy idióta barom? A kollégáid bunkók? A fizetésed fél hónapra sem elég? Rengeteg ok létezik, amiért valaki utálhatja a munkahelyét. De mit tehetsz ilyenkor?

1. Panaszkodj

A legtöbb ember ezt teszi: panaszkodik. Otthon a családnak, úton-útfélen a barátoknak, a munkahelyen a kollégáknak. Egyedül a főnöknek nem panaszkodik, mert az hülyeség lenne. Még a végén kirúgná őt, hogy elégedetlenkedik! Panaszkodj te is, és sokkal jobban fogod érezni magad tőle, ráadásul a probléma is megoldódik.

2. Ne tégy semmit

Van, aki magába folytja a nyomorát. Nem mond senkinek semmit és nem is tesz semmit azért, hogy jobb legyen a helyzete. Csak szenved és vár. Ez is egy jó stratégia, mert aki eleget vár, annak magától megoldódik a problémája.

3. Végezz pocsék munkát

Az eddigiek közül ez a leghatékonyabb. Ha utálod a munkahelyed, miért is végeznél jó munkát? Csináld a lehető legrosszabbul, semmit se fejezz be és hibázz sokat. A főnököd ebből észre fogja venni, hogy elégedetlen vagy, fizetésemelést és bónuszt fog adni, hogy motiváljon. És hogy meghozza munkakedved, minden reggel ő személyesen fog főzni neked egy jó habos kávét.

4. Ne beszélj a feletteseddel

Ha esetleg azt forgatnád a fejedben, hogy elbeszélgetsz a feletteseddel, ne tedd! Azt akarod, hogy még rosszabb legyen a helyzeted?! Ha ő hívna be egy beszélgetésre, találj ki gyorsan valami kifogást! 

5. Ne mondj fel

Ha az előbbi négy stratégia nem jön be, akkor se mondj fel. Jobb egy pocsék munkahely, mint a semmilyen, nem igaz? Nem baj az, hogy sz*rul érezd magad, a lényeg, hogy van munkahelyed. Jobb máshol sem lenne! 

Bónusz tipp

Végül pedig, mi lenne a fentieknek az ellenkezőjét tennéd? Ha nem panaszkodnál (mert úgysem segít)? Ha semmittevés és várakozás helyett proaktívan megpróbálnál megoldást találni? Ha annak ellenére, hogy elégedetlen vagy, kifogástalan munkát végeznél (mert az, hogy milyen munkát végzel, téged jellemez)? Ha beszélnél a feletteseddel a problémákról és közösen keresnétek megoldást (nem panaszkodással, hanem javaslatokkal keresnéd fel őt)? És ha semmiképp nem jutnál előrébb, megbeszélnéd a vezetőséggel, hogy új állást fogsz keresni, de biztosítod róla őket, hogy addig is kifogástalan munkát fogsz végezni, s amint megtaláltad az új állást, felmondanál? 

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar