Főoldal Boldogság Add fel! (Azt, amiben nem vagy jó)

Add fel! (Azt, amiben nem vagy jó)

C.S. Lazzar
Add fel! (Azt, amiben nem vagy jó)

Azoknak a dolgoknak a száma, amiben rosszak lehetünk, gyakorlatilag végtelen. Azoknak a dolgoknak a száma, amiben egy ember jó lehet, véges. Ne vesztegesd az időd olyasmire, amiben rossz vagy, mert az időd is véges.

Lassú vagyok fejben számolásnál és gyakran tévedek. A bonyolult táncmozdulatoktól úgy nézek ki, mint egy bolhás majom vakarózás közben. Ha zongorázni próbálok, még a kicsi kutya tarkát is elrontom. De könnyen tanulok nyelveket, kreatív vagyok és a szavakkal sem bánok rosszul. 

Megerősíteni azt, amiben gyengék vagyunk egy nagyon jó módszer arra, hogy növeljük az önbizalmunkat. De az egész életünket el tudjuk pazarolni olyasmire, hogy próbálkozunk azzal, ami végül úgysem fog menni nekünk. Ezért sokkal fontosabb fejleszteni azt, amiben eleve jók vagyunk, mert ott van elrejtve az igazi potenciálunk. Mindenki jó valamiben. Az legyen a célunk, hogy megtaláljuk ezt a valamit, mert ellentétben azzal, amit az iskolában tanítanak nekünk: nem kell mindenki jó legyen mindenben és nem is lehet.

Minél előbb felfedezzük, hogy miben vagyunk jók, annál több időt tölthetünk el azzal, hogy jól csinálunk dolgokat. Ugyanakkor minél előbb elfogadjuk, hogy valamiben nem vagyunk jók, annál több időnk marad arra, hogy megtaláljuk az erősségeinket. Miért kínlódnánk és erőlködnénk, ha úgysem fog végül jó lenni? Adjuk fel. 

Ez nem csőd, épp ellenkezőleg, ehhez igazi erő kell, mert félre kell tennünk az egónkat és szembe kell néznünk a valósággal.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar