Főoldal Boldogság Ha túl sok akadályba ütközöl az életedben, próbáld meg ezt

Ha túl sok akadályba ütközöl az életedben, próbáld meg ezt

C.S. Lazzar
Ha túl sok akadályba ütközöl az életedben, próbáld meg ezt

„A történelem bebizonyította, hogy a legjelentősebb nyertesek általában szívszorító akadályokkal találkoztak, mielőtt diadalmaskodtak. Győztek, mert nem voltak hajlandók elkeseredni a vereségeiktől. ” – B. C. Forbes

A fenti idézetet olvasva azt gondolom, ha túl sok akadály van az életünkben, hálásnak kellene lennünk. Természetesen könnyű ezt mondani, amikor minden rendben van az életünkben, de ha épp küzdünk a problémákkal, nem ez a gondolat fogja megoldani nekünk azokat, hanem egy másik: változtassunk nézőpontot!

Közismert a pilóták között a tény, hogy ha azt mondják egy pilótának, hogy ne üssön el egy bizonyos akadályt, el fogja ütni. A magyarázat is nagyon egyszerű: arra megyünk, amerre nézünk. Azt találjuk el, amire összpontosítunk. Velem kerékpározás közben szokott ez megtörténni: nézek egy gödröt, mert ki akarom kerülni és egyenesen belehajtok. 

Vagy ott vannak a sízők, akik fák között siklanak le – hogy lehet, hogy egyetlen fának sem mennek neki? Újra egyszerű a válasz: a síző tudja, hogy nem a fákat kell nézze, nem a fákat kell kerülgesse, hanem a hóra, az útra, az ösvényre kell összpontosítania – a fákat meg automatikusan ki fogja kerülni. Ha a fákat nézné, előbb-utóbb találkozna is eggyel. 

Ugyanezt kell tennünk nekünk is: ne a problémákat nézzük, hanem a megoldásokat, a lehetőségeket, nézzük az utat a fák között, ne a fákat. Ha az akadályokra fókuszálunk, mást sem fogunk látni, csak akadályokat. Ha a megoldásokra fókuszálunk, megtaláljuk őket, az akadályok pedig elhomályosodnak. Változtassuk meg a nézőpontunkat és a világunk átalakul akadállyal, problémával teliből, lehetőséggel telivé.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar