Főoldal Életmód 5 egyszerű trükk, hogy növeld az önbizalmad

5 egyszerű trükk, hogy növeld az önbizalmad

C.S. Lazzar
5 egyszerű trükk, hogy növeld az önbizalmad

Ha egy kis önbizalomlöketre van szükséged – és kinek ne lenne -, itt van öt tipp, amelyek olyan egyszerűek, mint az 1×1.

  1. Gyorsíts a járásodon

Húzd ki magad, emeld fel az állad és gyorsíts egy keveset, nagyjából 25%-ot a járásodon. Azonnal fogod érezni, hogy megnő az önbizalmad!

  1. Beszélj lassabban

Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy nem hallgatják meg őket (mert úgysem érdemesek rá – így gondolják ők), általában gyorsan beszélnek. Ne siess. Gondold át a mondanivalódat, és csak akkor szólalj meg, ha biztos vagy magadban. Lassan, tagoltan, megfontoltan beszélj, ezáltal az önbizalmat nemcsak sugallni fogod, hanem érezni is magadban.

  1. Öltözz szépen

A mondás úgy tartja, hogy nem a ruha teszi az embert. A tudomány viszont azt bizonyítja, hogy ha szépen felöltözünk, jobban érezzük magunkat a bőrünkben és magabiztosabb a fellépésünk, viselkedésünk.

  1. Ülj az első sorba

Észrevetted, hogy a gyűléseken leghamarabb a hátsó székek telnek meg? Ez is az önbizalomhiányról árulkodik. Ezután ülj az első sorba – bár kényelmetlen lesz, meg lehet szokni és az eredménye az, hogy magabiztosabb leszel.

  1. Nézz az emberek szemébe

A szemkontaktus fenntartása némi gyakorlást igényel, de ha megtanulod, egyúttal az önbizalmad is kap egy löketet. Nagyon jó gyakorlat erre az, ha teljesen véletlenszerű idegen emberek szemébe bámulsz mindaddig, amíg ők fordítják el a tekintetüket. Ha megkérdik, miért bámulod őket, csak mondd azt, hogy elnézést, csak összetévesztettem valakivel / emlékeztetett egy kedves ismerősömre.

Igaz, hogy milyen egyszerűek ezek? Most már csak rajtad múlik, hogy alkalmazd őket a mindennapi életben, és meglátod, hamarosan sokkal magabiztosabb leszel.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar