Főoldal Élet Nem az a lényeg, amit tudsz, hanem az, amit kitartóan teszel

Nem az a lényeg, amit tudsz, hanem az, amit kitartóan teszel

C.S. Lazzar
Nem az a lényeg, amit tudsz, hanem az, amit kitartóan teszel

Többször hallottam művelt és okos emberek szájából afféle csodálkozást, szinte azt is mondhatnám, irigységet, hogy más, kevésbé tanult és őket intelligenciában meg sem közelítő, úgymond szerényebb mentális képességekkel megáldott emberek, hogy lehet, hogy sokkal jobban állnak anyagilag, mint ők? Aztán megmagyarázzák: törvénytelenség és bűncselekmények elkövetésével, meg egyéb fantáziákkal, bármivel, amitől ők jobban érzik magukat gőgös mivoltukban.

Hallgasd meg (1:41 perc)
Olvasd el (2 perc)

Hihetetlen mértékű tudással, Einsteint lealázó intelligenciával rendelkezhet az ember, de mindez fabatkát sem ér, ha csak ül a babérjain és semmit sem tesz. Olyan, mintha megjátszana hat számot a lottón, kihúznák mind a hatot nyerőnek, és ahelyett, hogy beváltaná, otthon tartja a párna alatt.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem kell tanulni. Épp ellenkezőleg, a tanulást a lehető legjobb befektetésnek tartom. De alapvető fontosságú, hogy a tudást fel is kell használni. Érdemes céltudatosan tanulni, azaz tudd, hogy annak, amit megtanulsz, hol veszed hasznát. És aztán legyen is úgy!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.