Főoldal Boldogság Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak

C.S. Lazzar
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak

A fenti mondat szerintem az emberiség egyik leginkább félreértett mondata. A második a „Kivétel erősíti a szabályt”.

Hallgasd meg (2:07 perc)
Olvasd el (2 perc)

Csupán a tény hangsúlyozásáért, hogy mennyire tévesen értjük: tegyük fel, hogy te azt szeretnéd, ha téged mindenki felpofozna legalább egyszer naponta. Ha ez összejön, és kapsz egy-két pofont naponta, te boldog vagy. Eddig oké. De ha te kezdenél pofozkodni, (mert úgy bánsz másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak), nem lenne jó vége…

Hogyan kell ezt érteni valójában? Úgy, hogy mindenkivel másként kell bánni. Te azt szeretnéd, hogy minél többször megöleljenek, van, aki figyelemre vágyik, van, akit kell hagyni, hogy egyedül legyen, másokkal sokat kell beszélgetni, és olyanok is vannak, akik azt szeretik, ha megdicsérik őket. Mind-mind egyediek vagyunk és egyedien kell mindenkivel bánni – úgy, ahogyan ő szeretné. 

Úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak – azaz, úgy bánjanak veled, ahogy te szeretnéd.

Sikert és boldogságot:

UI: a kivétel erősíti a szabályt azt jelenti, hogy a szabályba belefoglalt kivételektől a szabály sokkal inkább állja a helyét. Például: minden reggel hatkor kelek, kivéve ünnepnapokon. Ha nem tenném oda a kivételt, egyrészt hazudnék, másrészt nem mondhatnám, hogy ez egy szabály, hiszen vannak kivételek. De a kivételek meghatározásával már létrejön a szabály, tehát a kivétel erősíti a szabályt.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.